Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Geloof & Kerkvrijdag, 10 april 2009

Groot missiecongres voor jeugd in Oldenburg
Oldenburg - In de Noord-Duitse stad Oldenburg vindt deze week Mission-Net 2009 plaats, het grootste Europese jongerencongres. Tot en met paasmaandag zullen naar schatting tussen de drie- en vierduizend jongeren van 16 tot 30 jaar vanuit heel Europa dit congres bezoeken. Het initiatief is genomen door de Europese Alliantie en Zendingsalliantie.
In het morgen- en avondprogramma staan vieringen met aanbidding, gebed en studie centraal. Het middagprogramma wordt gevuld met seminars. Daarnaast is er een late night-programma met muziek, poëzie, cabaret of ontmoeting met elkaar. In kleine groepen krijgen de jongeren de gelegenheid om door te praten over hun persoonlijke ervaringen. In grote hallen komen de jongeren samen. Ze overnachten in hallen, gymzalen en tenten.
Vanuit Nederland zijn er rond de 150 deelnemers. ,,Dat is achtergebleven bij de verwachtingen die we hadden”, vertelt Jaap Haasnoot van de Evangelische Zendingsalliantie (EZA). De EZA-koepels in de verschillende landen ondersteunden het congres om het verder bekend te maken. De breedte van christelijk en kerkelijk Nederland had zich achter het Missie-congres geschaard. Zo zaten bijvoorbeeld ds. Arenda Haasnoot (PKN), Willem Ouweneel, Hans Eschbach (Evangelisch Werkverband), Nynke Dijkstra-Algra (PKN Missionair werk en Flevo-festival) en ds. Ron van der Spoel (Passie voor Preken) in een comité van aanbeveling.
Volgens Jaap Haasnoot zit voor Nederland de datum tegen. ,,Het congres begint al op woensdag en het valt hier niet in een vakantie. Dus moeten deelnemers er vrij voor nemen.” De focus voor het congres ligt op jongeren in de leeftijd van 16-30 jaar, christelijke studenten en pas afgestudeerden.
Naast de te houden conferentie is het de bedoeling dat Mission-Net een beweging wordt waarin jongeren meegenomen en uitgedaagd worden, aldus de Evangelische Zendingsalliantie die in Nederland een werkgroep samenstelde voor Nederlanse inbreng voor het evenement.
Sprekers op het jongerencongres zijn de bekende George Verwer (Oprichter Operatie Mobilisatie) en Davic Zac Niringiye. Het thema van het congres is For Heaven’s Sake. Aansluitend gaan de jongeren via zogenaamde outreaches in diverse kortdurende projecten in de praktijk te brengen wat ze gehoord hebben tijdens het missiecongres.
i www.mission-net.org.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties