Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiedonderdag, 23 juli 2009

Terugbetaling vliegtaks gaat goed volgens ANVR
Leeuwarden - Enkele duizenden mensen hebben de vliegtaks die zij al betaald hebben voor vluchten na 1 juli nog niet teruggekregen. Volgens directeur Frank Oostdam van de koepel van reisorganisaties ANVR verloopt het terugbetalen van de heffing goed. Een maand geleden hadden enkele tienduizenden de heffing nog tegoed nadat het kabinet eerder dit jaar de belasting afschafte. De heffing is een jaar ingevoerd geweest.
Volgens de directeur wachten alleen nog mensen op terugbetaling die direct bij luchtvaartmaatschappijen een ticket hebben gekocht. ,,Deze mensen ontvangen vaak vlak voor de werkelijke vlucht het bedrag weer terug. Dit om te voorkomen dat er extra administratieve rompslomp zou ontstaan wanneer mensen op het laatste moment bijvoorbeeld zouden besluiten geen gebruik te maken van de ticket.”
De meeste grote luchtvaartmaatschappijen zijn al overgegaan tot terugbetaling van de heffing. ,,Wanneer dat nog niet het geval is, gaat het veelal niet om onwil, maar om administratieve procedures.”
Voor de mensen die via een reisbureau een vakantie hebben geboekt, zijn of worden de heffingen met het resterende termijnbedrag verrekend. Volgens directeur Oostdam betekent dit niet dat reisbureaus er financieel bij inschieten. ,,De bureaus betalen de taks terug wanneer zij van de luchtvaartmaatschappijen het geld terug hebben. En de meeste luchtvaartmaatschappijen zijn daartoe al overgegaan.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties