Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiedonderdag, 23 juli 2009

Vliegveld Eelde werkt aan nieuwe lijndiensten
Eelde - Mogelijk worden er vanaf Groningen Airport Eelde (GAE) nog dit jaar nieuwe lijndiensten geopend naar Kopenhagen en Brussel. De Duitse regionale luchtvaartmaatschappij OLT is in beeld om de vluchten uit te voeren.
Eelde mikt voor beide bestemmingen op twee vluchten per dag met een Metroliner. Dat toestel heeft ruimte voor negentien passagiers. Dat zullen hoogstwaarschijnlijk vooral zakelijke reizigers zijn. Het vliegveld heeft via een enquÍte onderzocht of er belangstelling is voor de lijndiensten. Die is er, zo blijkt ook uit een aantal intentieverklaringen van bedrijven.
Een bijkomend voordeel van de gekozen bestemmingen is de mogelijkheid om daar aansluitende vluchten te pakken. In Kopenhagen kunnen de Noord-Nederlandse reizigers overstappen op vluchten naar bestemmingen in ScandinaviŽ en AziŽ. In Brussel is die mogelijkheid er voor vluchten naar Afrika.
De enige lijndienst die op dit moment vanaf Eelde wordt onderhouden, is richting Aberdeen in Schotland. Die lijn loopt uitstekend, laat het vliegveld weten. Anders dan Brussel en Kopenhagen is Aberdeen echter geen internationaal knooppunt voor vliegverkeer.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties