Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiedonderdag, 23 juli 2009

Verzekeringsbedrijf ASR sluit vestiging Woudsend
Leeuwarden - Na een periode van bijna tweehonderd jaar komt er een einde aan het verzekeringsbedrijf ASR en zijn voorlopers in Woudsend. De locatie, voorheen bekend onder de naam Woudsend Verzekeringen, zal uiterlijk eind 2012 dicht gaan. In Woudsend werken ongeveer 150 mensen. De sluiting is onderdeel van de reorganisatieplannen van het verzekeringsbedrijf waarbij de activiteiten geconcentreerd worden op een locatie in de regio Utrecht. Onduidelijk is nog wat de gevolgen zijn voor de werknemers en of ze eventueel allemaal mee kunnen verhuizen.
Eerder dit jaar al kondigde ASR een ingrijpende reorganisatie aan, waarbij ook banen verloren zouden gaan. Volgens een woordvoerder gaat het om ongeveer 750 banen. Het bedrijf, dat nu nog ruim 4500 voltijds arbeidsplaatsen telt, leed vorig jaar een verlies van 640 miljoen euro. Nu zijn de diverse bedrijfsonderdelen van ASR op elf verschillende plaatsen gevestigd.
Vakbond CNV wil snel duidelijkheid voor het personeel op de vestiging in Woudsend. Na de zomer moet er een sociaal plan liggen voor het personeel, laat de bond weten.
Het college van B en W van Wymbritseradiel betreurt het besluit en laat weten dat sluiting een grote aderlating voor de werkgelegenheid in de gemeente en in heel Zuidwest-Fryslân betekent.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties