Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Geloof & Kerkdonderdag, 23 juli 2009

Stilte Moment in Paesens tijdens Tsjerkepaad
Elke zaterdagmiddag tijdens Tsjerkepaad wordt er in een van de regio’s een kerk extra voor het voetlicht gehaald met een (culturele) activiteit. Deze week is dat het Stilte Moment in de St. Antoniuskerk in Paesens. In de kerk aan de dijk houdt stichting Oan ’e dyk een wekelijks meditatief programma rond stilte. In het kader van Tsjerkepaad wordt dit programma zaterdagmiddag 25 juli een aantal keer achter elkaar uitgevoerd in de kerk. Er is muziek, poëzie en voordracht van teksten, afgewisseld met stiltemomenten. ,,Mensen kunnen gewoon in- en uitlopen”, zegt Anshin Schröder van Oan ’e dyk, een stichting die zich inzet voor bezinningstoerisme in en rond Paesens-Moddergat. ,,Het is jammer als zo’n mooie, oude kerk maar één uurtje in de week wordt gebruikt”, aldus Schröder. ,,Met het Stilte Moment willen we mensen de gelegenheid bieden om een stil moment te hebben in het drukke leven, om tot zichzelf te komen.”
Het programma is niet gebonden aan één geloofsovertuiging, maar sluit wel zoveel mogelijk aan op het kerkelijk jaar en de geschiedenis van het kerkgebouw, legt Schröder uit. Ook is er aandacht voor heiligen die in vroeger eeuwen belangrijk waren in deze regio. ,,Op dit moment lezen we steeds een stukje uit een boek van Anselm Grün, een Benedictijner monnik uit Duitsland. Het zijn altijd teksten die met het dagelijks leven te maken hebben.”
Half mei is de stichting met het Stilte Moment begonnen. ,,We zijn tevreden over hoe het loopt. Tot nu toe zijn er steeds zo’n tien tot vijftien mensen”, vertelt Schröder. ,,Afgelopen week waren er vanwege de vakantie bijna dertig mensen. Er is zeker belangstelling voor. Ook zijn er geregeld mensen die aanbieden om iets te doen: iets te spelen of een stukje tekst voor te lezen. De reacties zijn heel positief.” De toegang is vrij. Er staat een bus voor een vrijwillige bijdrage. De kerk is zaterdag open van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties