Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Regiowoensdag, 19 augustus 2009

Doeksen gaat Tiger-ponton met de concurrent delen, op verzoek van de gemeente Terschelling
EVT niet tevreden met ligplek

Terschelling - De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) is niet tevreden met de ligplek in de haven van het eiland, die haar is aangeboden door de gemeente.

Van de gemeente mag de Willem Barentsz van de EVT de ligplaats van de Tiger van Rederij Doeksen gebruiken. Het ponton aldaar is van Rederij Doeksen: dat bedrijf is akkoord met medegebruik, maar wil uiteraard wel zelf als eerste de beste aanlegtijden uitkiezen.
Reder Bernard Haantjes van de EVT wordt om die reden niet enthousiast. ,,We willen gewoon een eigen plek, waar we onze eigen dienstregeling kunnen bepalen.” Volgens hem is dat ook wat de rechter in Leeuwarden aan de gemeente heeft bevolen. ,,Aan deze optie zitten te veel haken en ogen. We moeten nu een vaarschema indienen en het kan wel een jaar duren voor dat wordt goedgekeurd.”
Haantjes heeft inmiddels schadeclaims ingediend bij zowel de gemeente als het rijk voor gederfde inkomsten. Hij zal die ook gewoon handhaven. Juridisch medewerker Paul de Bos van de gemeente Terschelling maakt zich daar niet zo’n zorgen over. Hij stelt dat de gemeente verzekerd is tegen claims bij Centraal Beheer Achmea. Een jurist van dit bedrijf volgt het dossier al een tijdje en deze deskundige zou bevestigd hebben dat de gemeente tot nu toe alle juridische procedures juist voert.
Directeur Paul Melles van Rederij Doeksen heeft niet van harte ingestemd met het vrijgeven van het Tiger-ponton aan de concurrent, zegt hij. Maar uiteindelijk heeft Doeksen het liever zo, dan wanneer EVT op de oude plek van de Koegelwieck had mogen liggen. Daar is Doeksen juist weggestuurd omdat de passagiers te veel kruisten met auto’s die op de grote veerboot moesten zijn. ,,Met deze oplossing blijft passagiersvervoer achter de hekken, zoals in de havenvisie staat. Daarmee houdt de gemeente de rug recht.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 2


Reacties:

Doeksen heeft niet alleen de macht in handen op Terschelling maar ook een flinke vinger in de pap in Den Haag. Hoe en wat vraag het me niet, maar er is teveel (ook in het verleden) gebeurd om dit compleet uit te sluiten. Mijn mening, helaas geen bewijzen.
Feit is dat sinds de EVT een aantal keer in het gelijk is gesteld Doeksen opeens een heel stuk klantvriendelijker is. Goh! Rara waarom?

Karin, Schylge - vrijdag, 21 augustus 2009


Wie heeft het eigenlijk voor het zeggen op Terschelling? Doeksen of de gemeente? Zo langzamerhand heb ik echt het gevoel dat de gemeente er bij in is. De rechter heeft bevolen om een eigen ligplaats te geven aan EVT.
Weer komt de gemeent met een situatie die natuurlijk niet normaal is. De reactie van Doeksen dat de toch maar voor deze optie kiezen is natuurlijk flauwekul. Zij gebruiken nog steeds de ponton waar de Koegelwieck heeft gelegen en zeggen nu dat het niet veilig is als de EVT daar een aanlegsteger gaat krijgen. Het spelletje blijft doorgaan en kost de gemeente veel geld. Alle processen al verloren en ook nog zeggen, we zijn verzekend bij achmea. Dit is wel erg gemakkelijk. Geef de EVT een eigen ligplaats en EVT ga naar de rechter en laat de gemeente en Doeksen nog eens een poepie ruiken.

henk, drachten - vrijdag, 21 augustus 2009


regio
Familieberichten
Advertenties