Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Regiowoensdag, 19 augustus 2009

Vandaag en morgen zijn de warmste zomerdagen
Leeuwarden - Het ziet er naar uit dat vandaag en morgen de warmste dagen van de zomer worden. Vandaag zal hier en daar de tropische grens van dertig graden worden gepasseerd, morgen zal dat op meer plaatsen het geval zijn. Het KNMI voorspelt voor morgen temperaturen tot 35 graden in het oosten van het land.
Ook de komende nacht blijft het warm: het wordt waarschijnlijk niet veel kouder dan twintig graden. Na morgen verdwijnt de hitte en ligt de temperatuur een graad of tien lager. Komend weekeinde stijgt de temperatuur opnieuw. Tot nu was 3 juli de warmste dag van het jaar. In Leeuwarden kwam de maximum temperatuur die dag uit op 30,8 graden. In Húns werd het 30,4 graden en in de beschutte tuin in Wommels is zelfs 31,8 graden gemeten.
Ook in andere landen in Europa is het extreem heet. Zo ligt de temperatuur in Frankrijk tussen 35 en 40 graden en is het ’s nachts niet kouder dan 25 graden. Ook Spanje en Duitsland hebben last van de hitte. Voor deze drie landen geldt de komende dagen een hittewaarschuwing.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties