Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportmaandag, 14 september 2009

Sneek pakt ‘sneaky’ de winst

Sneek - Voor Sneek Wit Zwart was de thuiswinst op Be Quick 1887 een feestje waard. De opluchting over het feit dat de Waterpoorters van de hatelijke nul af zijn was daar de meest plausibele verklaring voor. Want het spel bood weinig reden tot vreugde. Dat verdiende geen moment de schoonheidsprijs.

Door Ernst Slagter
Negentig minuten waren te kort tijd om het aantal uitgespeelde aanvallen op meer dan één hand te hoeven tellen. Goed, kansen waren er dan wel aan beide zijden, maar die kwamen vrijwel allemaal voort uit defensieve fouten, moest Sneek-spits Age Hains Boersma schoorvoetend bekennen. ,,We hebben de smaak nog niet te pakken. Het spelen met drie spitsen wil voorlopig niet vlotten, dus ik vraag me af of dit nu het beste systeem is.”

Sneek - Be Quick 1887 2-1

De twijfel bij Boersma was goed te begrijpen na gisteren. Waar de Snekers vorige week bij Achilles’29 (4-0) al weinig eigenhandig creëerden, was dat tegen Be Quick niet anders. Combinaties vonden al in een te vroeg stadium hun eindstation en het zag er nogal onbehouwen uit. De harde wind aan de Molenkrite en de warrig fluitende scheidsrechter Raoul Kuik uit Meppel hielpen ook niet mee om het publiek goed te luimen.
Het is wellicht te vroeg om al na twee wedstrijden een balans op te maken, maar op basis van het tot nog toe vertoonde spel lijkt het een zwaar seizoen te worden voor de Snekers. ,,We hebben niet groots gespeeld, maar wel vanuit een goede organisatie”, vond trainer Inne Schotanus evenwel. ,,Verdedigend stond het beter dan tegen Achilles en voorin hebben we ook meer afgedwongen.”
Boersma was een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor een van de spaarzame hoogtepunten van het duel. Na een splijtende pass van Rene Geertsma lobde de lange aanvaller de bal knap over de ver uitgekomen doelman Max Severijns en trok daarmee de stand weer gelijk (1-1). ,,Vorig seizoen waren we al snel gebroken na een achterstand, maar nu bleven we in een goed resultaat geloven”, stelde Boersma. ,,Met Geertsma hebben we er ook een karaktervoetballer bij. Zulke types misten we eerder.”
Vlak na rust was Be Quick op voorsprong gekomen, toen Martijn Bosman een vrije trap net buiten het strafschopgebied langs de muur en sluitpost Ernst Pieter Bantema in de korte hoek krulde. Na de openingstreffer bleef het rommelachtig maar kwam er wel meer vuur in de wedstrijd, terwijl het grootste gedeelte van de eerste helft niet om aan te zien was. Elwin Kloosterman loste na een dik half uur na een snelle counter nog wel een kiezelhard schot op de lat, maar dat was het wel zo’n beetje.
Na de gelijkmaker was het Sneek dat de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning. Waar Boersma vijf minuten voor tijd nog niet wist te profiteren van een slippertje van Be Quick-verdediger Kevin Waalderbos, kon hij even later doorkoppen in het strafschopgebied. Klaas Schotanus kreeg de bal tot zijn verrassing voor zijn voeten en knalde prima binnen. ,,Het gevoel was al goed na de gelijkmaker”, merkte verdediger Anton de Haan. ,,Er kwam een soort over-mijn-lijk-mentaliteit in de ploeg. We wilden dit duel hoe dan ook winnen, ook met het oog op de zware weken die we voor de boeg hebben.”
Sneek krijgt achtereenvolgens te maken met HSC’21 en WKE, op doelpuntensaldo de lijstaanvoerder na twee speelronden. ,,Het is een grote opluchting dat je die wedstrijden ingaat met alvast een paar punten op zak”, zei De Haan. ,,Als we nog steeds op die hatelijke nul zouden staan, gaat dat in de kopjes doorwerken. De punten hebben we, nu het spel nog.”
Sneek Wit Zwart - Be Quick 1887 2-1 (0-0). 50. Martijn Bosman 0-1, 74. Age Hains Boersma 1-1, 88. Klaas Schotanus 2-1. Scheidsrechter: R. Kuik (Meppel). Geel: Anton de Haan, Kassim Bisimani (Sneek Wit Zwart).

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties