Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economievrijdag, 13 november 2009

Noord-Nederland opent Russische handelslocatie
Groningen - De Commissarissen van de Koningin John Jorritsma (Fryslân) en Max van den Berg (Groningen) openen met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en Nordconnect volgende week een handelskantoor voor de drie noordelijke provincies in het Russische Sint Petersburg. Daarbij sluiten de partijen een samenwerkingsovereenkomst met de oblast (provincie) Leningrad, die aan deze stad grenst.
Beide regio’s komen onder meer overeen zich in te spannen voor de totstandkoming van gezamenlijke projecten, uitwisselingsprogramma’s voor vakmensen en stages, beurzen, tentoonstellingen en symposia en festivals, tournees en exposities. Een aantal sectoren wordt expliciet genoemd als aandachtsgebied, zoals landbouw, transport en logistiek, (duurzame) energie, sensortechnologie, gezondheidszorg en cultuur en toerisme. Maar samenwerking op andere gebieden wordt niet uitgesloten. Het is voor het eerst dat meerdere Nederlandse provincies gezamenlijk een dergelijke overeenkomst met een buitenlandse regio afsluiten.
Het Nordconnect House is een gedeelde kantooraccommodatie en biedt Noord-Nederlandse bedrijven de mogelijkheid in Rusland aanwezig te zijn, zonder direct een eigen vestiging te hoeven openen. Behalve flexibele werkplekken, vergaderruimte en een (ook Russisch sprekende) telefonist/receptionist, biedt het kantoor ondersteuning bij het verkennen van de Russische markt. Het is de bedoeling dat het Nordconnect House binnen een jaar ongeveer vijftien gebruikers heeft.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties