Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportwoensdag, 7 april 2010

Harkemase Boys stuit in de beker op Genemuiden
Heerenveen - Harkemase Boys speelt in de kwartfinale van de Noordelijke districtsbeker tegen SC Genemuiden. Dat is de uitkomst van de loting die gisteravond in het bondsbureau van de KNVB district Noord in het Abe Lenstrastadion werd verricht. Harkemase Boys speelt op dinsdag 27 april (20.00 uur) een thuiswedstrijd.
SC Genemuiden is op dit moment de nummer vijf van de zaterdaghoofdklasse C en heeft andere belangen dan bekerwinst. De nummers n tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor de nieuw te vormen topklasse en Genemuiden wil daar graag bij zijn. Harkemase Boys, de nummer twee van de hoofdklasse C en daarmee zo goed als zeker geplaatst voor de topklasse, won dit seizoen tweemaal van Genemuiden. In Harkema werd het 3-0, in Genemuiden 1-4.
Naast Harkemase Boys spelen nog twee Friese clubs in de kwartfinale: zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart en zondagderdeklasser DIO Oosterwolde. Sneek Wit Zwart trof het niet bij de loting: het moet op bezoek bij regerend Nederlands kampioen amateurvoetbal WKE uit Emmen. Pikant detail: afgelopen maandag stonden beide ploegen in de competitie nog tegenover elkaar. In Emmen werd het 2-1 voor de woonwagenbewoners. Sneek Wit Zwart maakt een teleurstellend seizoen door in de zondaghoofdklasse C. De ploeg van scheidend trainer Inne Schotanus staat na 21 duels elfde en heeft het uitzicht op de topklasse verloren. Bekerwinst zou het seizoen voor de Snekers nog enigszins goed kunnen maken.
DIO Oosterwolde had niet te klagen met de loting. Met een thuiswedstrijd tegen Urk 2 liggen er kansen voor het bereiken van de halve finale. DIO Oosterwolde was tot het midden jaren negentig van de vorige eeuw een gerenommeerde amateurclub in Frysln. Maar liefst dertien seizoenen achtereen speelde de club in de eerste klasse. Toen het daar in de zomer van 1996 wegviel maakte de club een vrije val. Dit seizoen is DIO bezig aan een herstel. Met een tweede plaats in de derde klasse B heeft de club (dankzij de versterkte promotieregeling) riant uitzicht op de tweede klasse. Bovendien speelt de ploeg van trainer Jan Boxum een uitstekend bekertoernooi, met een plaats bij de laatste acht als resultaat.
Er werd gisteravond in het Abe Lenstrastadion doorgeloot tot de finale. Mocht Harkemase Boys de halve finale halen dan stuit het op de winnaar van het duel ACV - PKC83, de vierde en laatste kwartfinale. Ook dan speelt de regerend bekerhouder een thuiswedstrijd. De winnaar van het duel DIO Oosterwolde - Urk 2 krijgt WKE of Sneek Wit Zwart op bezoek. De halve finales staan gepland voor donderdag 6 mei. De finale wordt gespeeld op 15 mei 2010 op neutraal terrein om 18.00 uur.
Overigens dreigt Harkemase Boys spits Martijn Barto kwijt te raken. Cambuur heeft serieuze interesse in de aanvaller getoond. Barto is met veertien doelpunten samen met Denis Mahmudov van WHC topscorer van de hoofdklasse C. Barto speelde eerder in de jeugd van sc Heerenveen en kwam in het betaalde voetbal uit voor RKC Waalwijk en Helmond Sport en is in Harkema aan zijn derde seizoen bezig. In 52 competitieduels scoorde hij maar liefst veertig maal. Barto werd zaterdag in het thuisduel van Harkemase Boys tegen csv Apeldoorn (3-3) bekeken door algemeen directeur Alex Pama. Die kwam niet voor een dichte deur. Barto, nog herstellende van een gebroken neus, maakte alle doelpunten voor Harkemase Boys.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties