Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportmaandag, 14 juni 2010

Zomers voetbaltoernooi in Dronrijp blijft bijzonder populair
De zaalvoetballers heersen tijdens de Midsimmercup
Sikko Bruinsma
De zevende editie van de Midsimmercup heeft niet alleen mooie potjes voetbal, maar ook heel wat positieve geluiden opgeleverd. Het vijf-tegen-vijf toernooi in Dronryp verloopt in een goede organisatie, is populair bij toeschouwer en deelnemer en krijgt deze keer de futsalteams van Avanti bij de heren en Drachtster Boys bij de dames als winnaar.
Waar de kinderen een springkussen en een draaimolen hebben, daar heeft de voetbalsupporter clubnamen als Harkemase Boys, Drachtster Boys, Flevo Boys en FVC ter beschikking. Klinkt niet verkeerd. En de organisatie van de Midsimmercup heeft op haar beurt een netwerk voor handen, want dat is in de loop der jaren zorgvuldig opgebouwd.
Dat netwerk brengt in 2010 een verrassende deelnemer aan de start, zo vertelt initiatiefnemer van de Midsimmercup Jelle Jan Leijenaar. ,,Sneek kon dit jaar niet omdat ze voor de landelijke bekerfinale moesten aantreden. Via connecties zijn we op het spoor van Volendam gekomen en die mensen kwamen graag.”
Met 52 deelnemers zit de Midsimmercup ook meteen tegen het plafond. ,,Uitbreiding kan gewoon niet”, gaat Leijenaar verder. ,,We beginnen nu om tien uur. Je moet ook rekening houden met ploegen die van ver komen en bovendien wordt de dag dan veel te lang.”
Zo positief de reactie van Volendam is, zo negatief is het geluid van Alcides uit Meppel. Of beter: er is geen geluid want bij aanvang van het toernooi blijkt dat de ploeg uit Meppel niet bij de startstreep verschijnt. ,,Zonder af te zeggen zijn ze zomaar weggebleven”, mokt Leyenaar. ,,Dat lijkt natuurlijk helemaal nergens op, want je kunt dat in het speelschema niet zomaar even oplossen.”
De kans dat Alcides voor volgend jaar opnieuw een uitnodiging krijgt is een stuk kleiner dan voor het team van Wykels Hallum. Ondanks het feest in eigen dorp zijn de heren uit Hallum altijd van de partij, laat Wykels Hallum-speler Richard Visser weten. ,,Er zaten een paar jongens vanmorgen niet helemaal fris in de bus, maar we zijn er wel. Ik heb de eerste drie jaar van het toernooi meegedaan, toen een paar jaar niet en nu ik weer in de zaal actief ben, doe ik weer mee. Het is echt een prachtig mooi toernooi en altijd goed georganiseerd.”
Het toernooi speelt zich af op vier kleine velden en de wedstrijden duren ieder een kwartier. Het moet dus snel en doeltreffend. Het publiek kan overal een kijkje nemen, de combinatie van zaal- en veldvoetbal zorgt voor interessante ontmoetingen en brengt met grote regelmaat verse clubkleuren binnen de lijnen.
Tussendoor kuiert het drie man sterke Triolala met trom, banjo en accordeon voor zang en muziek. En wie denkt dat het alleen maar een gezellig potje zomervoetbal is heeft het mis, want er wordt volop gestreden voor een volgende ronde.
Bij de dames gaat de eindstrijd tussen Futsal Drachtster Boys en ONS Sneek. De Drachtsters trekken aan het langste eind. Doelverdedigster Teuny Bosma staat niet alleen onder de lat, maar voetbalt daar waar mogelijk ook mee en voelt zich wel in haar element in Dronryp. ,,Het is zaalvoetbal op het veld, dat is leuk. Zeker voor ons. Vorig jaar verloren we in de halve finale van de latere winnaar Be Quick Dokkum en nu dus de winst.”
Ook Avanti-speler Harke Kalfsbeek loopt bij de mannen na de met 4-2 gewonnen finale tegen Drachtster Boys met een goed gevoel van het veld. Het is zijn eerste keer dat hij in Dronryp meedoet. Het gaat de hele dag als een speer met Avanti en voor de eindstrijd houdt Kalfsbeek de verrichtingen van Harkemase Boys in de gaten. Een ontmoeting tussen die twee lijkt in de maak. Maar de regerend kampioen sneuvelt in de halve finale tegen Drachtster Boys na het nemen van strafschoppen.
,,Het verbaasde me dat Harkemase Boys werd uitgeschakeld. Was toch wel mooi geweest om daar de finale tegen te spelen. Maar ja, dan verlies je waarschijnlijk. Nu tref je Drachtster Boys en win je. Hoe dan ook, het was een goed georganiseerd toernooi met goede scheidsrechters en dan win je ook nog. Mijn dag kan niet meer kapot.”
‘Er waren een paar jongens die vanmorgen niet helemaal fris in de bus zaten. Maar we zijn er wel’

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties