Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Sportmaandag, 14 juni 2010

‘Lenige Afrikaanse keepers blijven verrassen op het WK’
Tijdens de eerste drie dagen van het WK voetbal stonden de doelmannen gewild dan wel ongewild in de schijnwerpers. Zo viel enerzijds het puike optreden van Nigeria’s Vincent Enyeama tegen Argentinië op, maar ontpopte zich anderzijds een nieuw Engels keepersdrama met de gigantische blunder van Robert Green tegen de Verenigde Staten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zwabberende Jabulani-bal en de daarmee verband houdende ijle lucht in Zuid Afrika. Staan de absolute topkeepers juist nu op?
Ale Geert de Vries, nieuwe doelman ONS Sneek:
,,De Afrikaanse keepers spelen al op dat continent en kennen de omstandigheden. Europeanen hebben er nu nog moeite mee, maar uiteindelijk zullen de echte toppers komen bovendrijven. Wel wordt er bij het ontwikkelen van een bal meer aandacht aan de wensen van de veldspelers besteed. Wij keepers moeten daar maar een antwoord op vinden. Maar goed, dat is ook een mooie uitdaging. Ik heb de blunder van Green samen met Hessel Altenburg (doelman Flevo Boys, red.) gezien. Dat was een beginnersfout. Hij was al bezig met het vervolg, voordat hij de bal te pakken had.”
Jacob de Vries, doelman Harkemase Boys:
,,Tot nu toe is dit het WK van de keepers. Of dat zo blijft, valt niet te voorspellen. Ik ben benieuwd hoe ze er mee omgaan als het toernooi wat langer bezig is. Het is moeilijk te beoordelen of de beste doelmannen nu tevoorschijn komen. Maar als je top bent, moet je altijd goed zijn. Ook nu in Zuid-Afrika.”
Jarno de Jonge, doelman FVC:
,,Ik weet in ieder geval zeker dat Van der Sar nooit een blunder had gemaakt, zoals we die de afgelopen dagen hebben gezien. Sommigen geven de schuld aan de bal, maar dit zijn keiharde fouten. In Engeland hebben ze het aardig voor elkaar, maar misschien moeten ze ook eens keepers gaan opleiden. Ik kan wel genieten van die verre uittrappen van Romero van Argentinië. Die speelt ’m zo in de loop van de spits. Bovendien heeft Stekelenburg ook een geweldige trap. Daar gaan we hopelijk veel plezier aan beleven.”
Ernst Pieter Bantema, doelman Sneek Wit Zwart:
,,Die Enyeama lijkt wel van elastiek. Sowieso hebben de Afrikanen een heel aparte en niet westerse keeperstijl. Ze ranselen heel stijlvol een bal uit de kruising, maar hebben soms wel alle moeite om een simpel balletje klem te houden. Dat is ook niet raar, want wij hebben hier geweldige velden. Zij zitten bij wijze van spreken in de woestijn. Ook ik heb al meer moeite met een bal op kunstgras, omdat er wat zand bij komt kijken. Ik denk toch dat de Afrikaanse keepers blijven verrassen. Zij zijn net wat atletischer en dat is met deze bal wel zo handig.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties