Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportmaandag, 14 juni 2010

Triemstra kiest voor zichzelf en duo Van der Bos en Iseger
Stiens - Na een gemist sms’je gaat zaterdagmiddag om een uur of twee de formatiecarrousel in de hoofdklasse op de wagen. 48 uur voordat de inschrijvingstermijn voor de opgave van de parturen voor de tweede cyclus, waarin ook de PC valt, sluit. Taeke Triemstra krijgt een onverwacht telefoontje van Daniël Iseger of de achterinse uit Sint Jacobiparochie niet voorinse wil worden in het partuur met Gert-Anne van der Bos en zijn eigen persoontje. De Sintjabuurster vraagt bedenktijd en na enig overleg met verschillende partijen hapt Triemstra aan het begin van de avond gretig toe. ,,Ik heb wat mensen gebeld om raad en ik heb het er met mijn vader over gehad”, vertelde Triemstra.
,,Ik heb er goed over nagedacht en het was nu de tijd. Het loopt bij ons nog altijd niet en ik vond dat ik nu eens voor mezelf moest kiezen.” Triemstra maakte er in het verleden nooit een geheim van graag met opslager Van der Bos in één partuur te willen kaatsen. Ook na vorig seizoen is er al toenadering geweest tussen beide partijen, die contractueel nog vast zaten aan hun team en sponsor. Maar nu was de tijd rijp voor een stap. ,,Daniël gaf aan dat het niet leker liep bij hun in het partuur en dat is bij ons ook het geval. Ze wilden mij er graag bij hebben als voorinse”, vertelde Triemstra, die daar ondanks de positiewisseling wel oren naar had. ,,Ik sta geregeld voor in het perk te kaatsen en die positie ligt me ook wel.”
Het Sintjabuurster trio is bezig aan een tegenvallend seizoen. Ruim een week geleden pakten Rutmer van der Meer en Renze Pieter Hiemstra de eerste krans in de eerste uitnodigingspartij in Sneek. Zonder Triemstra. In Stiens moest het trio het zonder Rutmer van der Meer doen, die afgelopen vrijdag met maagklachten was opgenomen in het Medisch centrum Leeuwarden. Bauke Triemstra nam zijn plaats in, maar met 1-5 en 4-6 werd het trio door Marten van der Leest, Pieter Jan Plat en Feiko Broersma hardhandig van de lijst gemept. Daarmee bleef de pikante confrontatie op de tweede lijst, met het partuur van Van der Bos, uit.
Triemstra lichte zelf de sponsor in en zijn maten. ,,Het is meer dan een partuur en alles is goed geregeld. Dat maakt zo’n keuze ook niet gemakkelijk. Maar ik zie dit seizoen nog steeds weinig vooruitgang. We hebben tot nu toe niet veel gewonnen en ik wil toch graag presteren”, vertelde de achterinse voor nog een week. Van der Meer, die hoopt morgen weer naar huis te mogen, erkende niet blij te zijn met de mededeling van zijn maat. ,,Ik had niet verwacht dat hij dit zou doen. Hij had ook even hier kunnen komen in plaats van het over de telefoon te vertellen. We voelen ons een beetje in de steek gelaten.”
Van der Meer is het ook niet eens met de lezing van Triemstra, dat er dit seizoen geen eer te behalen is voor het Sintjabuurster trio. ,,Het was tot dusverre een collectief falen. Hij was zelf zeker niet de sterkste schakel en kon het verschil ook niet maken. We zullen hem laten zien, dat hij niet de juiste beslissing heeft genomen”, zei van der Meer strijdbaar. Het duo Van der Meer en Hiemstra gaat verder met Folkert van der Wei. ,,Renze Pieter Hiemstra heeft de namen van het partuur al doorgegeven aan de KNKB.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties