Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Sportwoensdag, 3 november 2010

Pama uit protest niet mee naar FC Volendam - SC Cambuur
Volendam - Algemeen directeur Alex Pama reist vrijdagavond SC Cambuur niet achterna in het uitduel met FC Volendam, de koploper van de eerste divisie. Pama verklaart zich solidair met de Praatgroep Zuid, die het duel aan de Dijk had willen bezoeken maar daarbij op tegenwerking stuitte van burgemeester Van Beek van de gemeente Edam-Volendam. De burgemeester is van mening dat alle bezoekers van de tegenpartij gebruik moeten maken van de verplichte buscombi, ook die van Praatgroep Zuid, een gezelschap van oudere mannen die elk jaar één uitwedstrijd van SC Cambuur bezoekt en daar een dagje uit aan koppelt.
Nu van een dagje uit geen sprake kan zijn - bij een verplichte buscombi arriveren de bezoekende supporters gemiddeld een uur voor de wedstrijd bij het stadion - heeft het gezelschap besloten om de trip te laten vervalen. Pama is solidair. ,,Ik ben sowieso tegen verplichte buscombi’s, maar ik begrijp dat het in sommige gevallen noodzakelijk is. Dit jaar hebben alle gemeenten aan de uitwedstrijden van SC Cambuur een buscombi verbonden. Soms iets dat terecht, gezien het gedrag van onze supporters in het verleden. Maar bij mijn weten is er in Volendam nooit iets gebeurd.”
Na Cambuur drong gisteren ook de leiding van FC Volendam op een soepele regeling bij de burgemeester aan. ,,Maar die is niet te vermurwen”, aldus Pama, die ,,als eindverantwoordelijke van de club”, besloot om ook niet af te reizen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties