Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportdonderdag, 8 september 2011

Vandenbussche speelt 150e duel tegen FC Groningen
Heerenveen - Doelman Brian Vandenbussche neemt zondag in de noordelijke derby voor de 150e keer plaats onder de lat in een competitieduel voor sc Heerenveen. De 29-jarige Belgische sluitpost bereikt de mijlpaal in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.
Vandenbussche staat sinds de zomer van 2004 onder contract bij de Friese club, die dit seizoen nog steeds nadrukkelijk op zoek is naar een andere doelman. Zo slaagde Heerenveen er niet in de transfervrije Duitse goalie Timo Hildebrand vast te leggen. De voormalig international had niet het juiste gevoel bij de club en vond dat Heerenveen te laag stond op de ranglijst.
De Belg debuteerde op 18 september 2004 in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Hij speelde eerder voor Sparta Rotterdam, waarvoor hij achttien keer in actie kwam. Alleen in het seizoen 2006-2007 keepte Vandenbussche alle competitieduels, terwijl hij afgelopen seizoen vanwege een ernstige knieblessure slechts n keer in actie kwam. De laatste seizoenen werd de Belgische sluitpost regelmatig geplaagd door tal van blessures.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties