Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Sportmaandag, 21 november 2011

Getergd LDODK veegt de vloer aan met Mid Fryslân
Grou | Geprikkeld door de 18-23 nederlaag in de seizoensouverture tegen OVVO degradeerde LDODK gistermiddag Mid Fryslân in de afgeladen Grouster sporthal De Twine tot figurant. De eindcijfers spraken boekdelen: 14-35. ,,It stiet der. En de sifers liige net”, erkende Mid Fryslân-coach Peter Tolsma de oorwassing.
Slechts een enkeling die de unieke score in de Friese zaalkorfbalderby in de hoofdklasse B had voorzien. Dat LDODK al jaren meer kwaliteit herbergt dan Mid Fryslân is bekend, maar altijd vond de zwart-rode brigade wel een probaat middel om de ploeg uit Gorredijk te bestrijden. Tegen een ontketend LDODK was gistermiddag echter geen kruit gewassen. ,,De ploech hie wat rjocht te setten en hat dat op in geweldige manier dien”, vond LDODK-coach Gerald Aukes. ,,Foar Mid Fryslân wie it spitich dat se ús krekt hjoed troffen. Elke oare tsjinstanner hie it ek net tsjin ús oprêden.”
Meer lezen? Koop de papieren editie van vandaag! Voor 1,50 in de winkel! Het Friesch Dagblad verschijnt sinds vrijdag 13 mei op tabloidformaat.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties