Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportmaandag, 21 november 2011

Biljarter Bandstra ziet titel als stimulans voor de jeugd
Leeuwarden | Biljarten zou een stoffige sport zijn voor oudjes. Hylke Bandstra (36) bewees zaterdag in Leeuwarden het tegendeel. Als jongste deelnemer aan het Fries kampioenschap driebanden veroverde hij de titel. Zonder te verliezen.
De biljarter uit Oudemirdum begon voor zijn gevoel slecht aan de Friese titelstrijd. ,,In mijn openingspartij tegen Klaas Kuindersma, regerend kampioen, won ik ternauwernood omdat hij ook steken liet vallen. Volgens mij moest ik wennen aan de nieuwe lakens.”
Dat lukte vervolgens aardig. De 36-jarige driebander behaalde met 0.906 een gemiddelde waarmee hij op nationaal niveau in de top honderd zou staan. In het allesbeslissende duel met zijn Jildo Keur won Bandstra met 35-31, hoewel een gelijkspel gezien zijn betere moyenne ook had volstaan.
Keur, die in de slotwedstrijd terugkwam van een 25-8 achterstand, eindigde als tweede. De derde plaats was voor aftredend kampioen Kuindersma. Meervoudig winnaar Anne Hoekstra stelde teleur en eindigde op de zesde en laatste plaats. Bandstra, die ook in 2008 de beste was, genoot van zijn overwinning: ,,Hopelijk is het voor de jeugd een stimulans dat een jonge biljarter de titel pakt. We hebben echt aanwas nodig.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties