Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportmaandag, 21 november 2011

Niet ondenkbaar dat De Jong langer bij Harkemase Boys blijft
De trainerssoap bij Harkemase Boys is soms lastiger te volgen dan de situatie bij Ajax. Eerst werd assistent Marc van Meel weggestuurd. Vervolgens meldde hoofdcoach Rodenhuis zich ziek en zat hersteltrainer Konrad Ongersma samen met oud-assistent Willem Weening op de bank. Ondertussen bleef de club op zoek naar een nieuwe interim-trainer. In de persoon van Cambuur-coach Henk de Jong is tot eind december een tussenpaus gevonden. De ideale oplossing?
Reinder Slager, centrale verdediger Harkemase Boys:
,,Het plezier en vertrouwen moeten weer terugkomen. Henk de Jong kan daar als geen ander voor zorgen, dat heeft hij al bewezen toen hij hier in het verleden trainer was. Afgelopen week stond hij al n keer voor de groep en was het weer als vanouds. Jammer dus dat hij door zijn werk bij Cambuur niet bij ons op de bank mag zitten of het seizoen afmaakt.
Roelof de Vries, verslaggever Omrop Frysln:
,,De Jong ligt goed bij de spelers. Driekwart van deze selectie heeft vorig jaar nog met hem gewerkt en is laaiend enthousiast. Hij is een echte peoples-manager. Het lijkt me niet ondenkbaar dat hij ook na 31 december bij de club blijft. Volgens mij is er wel een wil, maar moet dan vooral Cambuur akkoord gaan. Meest logische oplossing is dat Rodenhuis terugkeert. Het bestuur en hij lijken me echter te eigenwijs om er nog uit te komen, zeker zolang Van Meel in Harkema rondloopt. De geruchten gaan dat Van Meel na dit seizoen hoofdtrainer wordt, maar dat zullen de spelers niet accepteren. Wie er in het nieuwe jaar dan voor de groep staat? Misschien Willem Brouwer wel. Hij komt uit Harkema, doet het goed bij Flevo Boys en zou met Rodenhuis van positie kunnen wisselen.
Willem Weening, voormalig assistent van De Jong:
,,Henk weet hoe het werkt bij deze club en heeft bij Harkemase Boys eerder al mooie dingen gepresteerd. Daarom is hij de perfecte man voor deze klus. Aan de andere kant helpt hij ons maar tijdelijk en hebben we nog steeds een hoofdtrainer nodig die ook op de bank wil zitten. De Jong leidt alleen maar trainingen en Rodenhuis zie ik niet snel terugkomen. Daarom is het goed dat de club op zoek blijft naar iemand met het diploma Oefenmeester 1 die het na de winterstop over kan nemen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties