Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiodinsdag, 14 februari 2012

Schaatsweer spekt de kassen van de ijsclubs
Workum | Met het invallen van de dooi zijn de ijsbanen dicht, maar de kassen van de IJsclubs zijn goed gevuld de afgelopen weken. Dagkaartjes, koek-en-zopie, nieuwe leden en waar het kon een toertocht brachten het nodige in het laatje.
IJsclub Workum heeft goede zaken gedaan. Maar het échte geld verdien je toch met een toertocht, zegt voorzitter Johannes Brinksma. ,,En dat is jammergenoeg niet gelukt, anders hadden we meer verdiend.” Gelukkig bracht de verkoop van koek-en-zopie nog wat op. ,,Dat zijn toch de extraatjes. Het veegautootje heeft het begeven, dus we kunnen het geld goed gebruiken.”
Van de koek-en-zopie moeten ze het bij IJsclub Vriendschap in Holwerd niet hebben - ,,de chocomelk is vijftig cent” - maar de aanwas van nieuwe leden brengt meer op. ,,We hebben zo’n vijftig nieuwe leden”, zegt voorzitter Jaap Dijkstra. ,,Die betalen zes euro aan contributie, dus dat is mooi meegenomen.”
Bij de Koninklijke IJsclub Dockum was het een ,,stormloop” op de ijsbaan zegt secretaris Tjip Oberman. ,,En dat was ook wel even nodig. Als het niet vriest, verlies je veel leden. Gelukkig hebben we er weer tweehonderd leden bij. We bestaan over een paar jaar 175 jaar, dus we sparen voor een groot feest.”
De kluuntapijten van IJsclub Lyts Bigjin in Earnewâld liggen inmiddels in de container, maar daar hebben genoeg betalende schaatsers overheen gekluund. ,,We hebben twee grote toertochten kunnen houden”, zegt voorzitter Age Veldboom. ,,Dat is erg goed geweest voor de kas. En dat mocht ook wel, want er zijn drie veegmachines door het ijs gezakt. Die vergen nu enig onderhoud.”
Overigens gaat niet al het geld naar de ijsclub. Volgens Veldboom gaat er veel naar medailles, medische hulp, It Fryske Gea - die een bijdrage wil voor het rijden door haar natuurgebied - en de ijswegencentrale. ,,We kunnen niet alles zelf houden.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties