Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportdinsdag, 14 februari 2012

Pronken met Marco van Basten
Heerenveen | Het is even wennen, maar langzaamaan begint het besef door te dringen. Marco van Basten komt volgend seizoen als trainer naar het Abe Lenstrastadion.
Dat Van Basten een grote voetballer was zal niemand ontkennen. Over zijn trainerskwaliteiten verschillen de meningen. Niet bij de kenners trouwens. Zij prijzen zijn aanvallende spelopvatting en vooral zijn vernieuwende inzichten.
Van Basten is een westerling, maar poeha is hem vreemd. Voor een man met zijn statuur toont hij opmerkelijk weinig bravoure. En als hij het als speler en als trainer al eens moeilijk had, bediende hij zich van zijn droge humor.
Of Van Basten en Heerenveen een gelukkig huwelijk gaan vormen? Alles staat en valt bij de resultaten. En om de resultaten van die seizoen te overtreffen zal nog niet meevallen. Onder leiding van trainer Ron Jans is Heerenveen aan een indrukwekkende opmars bezig. Maar die opmars heeft ook tot gevolg dat de belangrijkste spelers nadrukkelijk in de belangstelling staan van grote clubs in binnen- en buitenland.
Het is nog maar de vraag of die spelers blijven nu Van Basten de trainer wordt. Van clubtopscorer Bas Dost zou dat verwacht mogen worden. Wie kan hem de kunst beter leren dan, misschien wel, de beste centrumspits ter wereld ooit? Maar wat jonge beloftes als Luciano Narsingh en Jeffrey Gouweleeuw? Van Basten is een grote naam, maar ze weten ook hoeveel ze elders kunnen verdienen.
Wat Van Basten gaat verdienen is niet duidelijk, maar het staat vast dat hij de beste betaalde trainer van Heerenveen ooit zal gaan worden. Daar staat tegenover dat de commerciële afdeling van de club mooie tijden tegemoet gaat. Want wie met de grote Marco van Basten kan pronken heeft een streepje voor.
In de papieren editie van vandaag veel meer over de komst van Marco van Basten naar Heerenveen, zoals een uitgebreid portret, de meningen van Foppe de Haan, Ron Jans, Geert Arend Roorda en Jeffrey Gouweleeuw en een uitgebreid verslag van de persconferentie. Koop het Friesch Dagblad of neem een abonnement op de e-paper van het Friesch Dagblad. Zie www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties