Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Regiodinsdag, 14 februari 2012

Topweek voor het toerisme dankzij ijspret
Leeuwarden | Toeristische bedrijven hopen dat de massale belangstelling voor de mogelijke Elfstedentocht dit jaar doorwerkt in de boekingen van deze zomer.
Fryslân Marketing smeedt het ijzer nu het heet is en heeft routekaarten en elfstedenarrangementen gemaakt voor vaarders, fietsers en wandelaars. ,,Compleet met lekker eten, shoppen en wat musea”, aldus directeur Paul van Gessel.
De hotels en bungalowparken in Fryslân zaten de hele afgelopen week vol, volgens Van Gessel. ,,Volgens onze eerste schatting waren er vijftig- tot honderdduizend extra overnachtingen dan normaal.” Van Gessel richt de marketingcampagne vooral op Nederland, België en Duitsland. De media had daar veel belangstelling voor de ijskoorts in Fryslân.
Februari is normaalgesproken rustig maar dankzij de uitnodiging van ijsmeester Jan Oostenbrug om vooral naar Fryslân te komen om te schaatsen op de geveegde ijswegen, kwamen er duizenden toeristen uit het hele land.
Fryslân Marketing zelf had de website aangepast en een overzicht gemaakt van alle ijsevementen in de provincie. Per dag haalde de website vijfduizend unieke bezoekers. Een derde van hen klikte door naar een accommodatie.
Harm van der Leest, ober in de Posthoorn in Dokkum, spreekt van het drukste weekend ooit. Iedereen die bij het hotel werkt, kwam helpen. ,,Wy hawwe fiifhûndert minsken te iten hân. Wy hiene in tapijt fanôf it iis nei binnen lein. Minsken koene mei de redens oan ite. It wie drokker as op in drokke july-dei: it wie krekt as wie de Tocht gewoan trochgien.”
Volgens Hannie Kamstra, gastvrouw van de Tulip Inn in Franeker, zaten het hotel en het restaurant vol. Het hotel ligt hemelsbreed honderd meter van de Elfstedenroute ,,It wiene prachtige plaatsjes. It kin net oars of wy plukke hjir fan’t simmer de fruchten fan.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties