Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economievrijdag, 30 maart 2012

Kabelaar Verkley verwacht snel uit problemen te komen
Drachten | De Verkley Groep in Drachten en een bewindvoerder zijn in gesprek met investeerders om het kabel- en telecombedrijf overeind te houden. Door een begrotingsgat van vijf miljoen euro vorig jaar, een oude schuldenlast en het stilvallen van grondwerk door de vorst kon het bedrijf niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen.
De directie heeft uitstel van betaling aangevraagd voor het onderdeel Verkley Infra Holding. Naar verwachting gaat dit onderdeel binnenkort failliet. ,,Met deze stap verwacht ik de rendabele kernactiviteiten te behouden”, zegt bewindvoerder Wouter Cnossen.
Hoewel het salaris deze maand niet op tijd werd betaald, treffen de problemen het personeel in principe niet, zegt directeur Erik Blauw. Het UWV neemt betalingen van het achterstallig loon over. Blauw is positief over de toekomst. ,,De nutsbedrijven in energie en water waarvoor we werk doen, zijn stabiele partners. Onze orderportefeuille is goed gevuld en we verwachten over 2012 weer winst te draaien. We hebben alleen een investeerder nodig en daarmee zijn we nu in gesprek.”
Voor Verkley pakte een investering in de boring naar olie, gas en aardwarmte verkeerd uit. De Northern Dutch Drilling Company werd begin 2011 failliet verklaard. Onlangs werd installatiedochter Verkley Technieken verkocht om het banksaldo te verhogen. Blauw verwacht dit jaar met 145 man personeel en een omzet van achttien miljoen euro verder te kunnen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties