Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiovrijdag, 30 maart 2012

Kort geding over doorgaan voetbalwedstrijd Cambuur
Leeuwarden | De rechter beslist vanavond of de politiebonden zondagochtend in Leeuwarden een actiebijeenkomst mogen houden. Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden vraagt in een kort geding een verbod op de bijeenkomst, omdat later op de dag SC Cambuur tegen FC Zwolle voetbalt. Dat is een risicowedstrijd.
,,Het is onverantwoord om de wedstrijd door te laten gaan als je niet zeker weet of je voldoende politie paraat hebt. De bonden hebben het recht een ledenbijeenkomst te organiseren, ik heb ook mijn verantwoordelijkheid op het gebied van openbare orde en veiligheid”, aldus Crone.
De rechter in Zwolle verbood gisteren al vandaag geplande acties van de politiebonden in Deventer. Vanavond speelt de voetbalclub Go Ahead Eagles tegen FC Den Bosch. Het korps verwacht ongeregeldheden, ook als het duel vanwege gebrek aan politie afgelast moet worden.
De politiebonden voeren actie voor een betere CAO, omdat zij niet mogen staken worden er ledenbijeenkomsten georganiseerd. Daardoor is het niet zeker of er genoeg agenten beschikbaar zijn voor en tijdens de wedstrijd. Het kort geding dient om zeven uur in Leeuwarden.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties