Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Geloof & Kerkzaterdag, 14 april 2012

‘Navolging van Christus’ voor managers
Zwolle | Er komt een hertaling van het middeleeuwse boek Navolging van Christus, speciaal voor managers. Daaraan werken op dit moment de broers Mink en Keimpe de Vries.
Het eeuwenoude en beroemde boek De imitatione Christi , geschreven door mysticus Thomas ŕ Kempis (ca. 1380-1472), inspireert wereldwijd nog steeds heel veel mensen en regelmatig komen er nieuwe vertalingen uit. Er bestaan meer dan drieduizend verschillende edities van het werk, waarvan duizend in het British Museum in Londen bewaard worden
De broers De Vries komen nu met een hertaling voor managers en marketeers. In tweeënvijftig hoofdstukken beschrijven ze dat de basisprincipes voor management en marketing al eeuwen oud zijn en feitelijk al beschreven zijn door Thomas ŕ Kempis.

Retraite

Steeds vaker grijpen managers en marketeers terug naar basisprincipes voor ondernemen, communiceren en organiseren. ,,Diverse bedrijven sturen hun managers naar het klooster voor een retraite. Waar gaat het nu echt om in ons bedrijf, wat zijn onze kerndoelen en hoe communiceren we helder en zuiver met onze omgeving, zijn vragen die dan aan de orde komen’’, aldus Mink de Vries, die benadrukt dat het idee voor het boek bij zijn broer vandaan komt
Keimpe de Vries traint namelijk managers en marketeers om meer vanuit hun basisfilosofie te werken. Hij kwam erachter dat veel van wat Thomas a Kempis aangaf in zijn Navolging terugkwam in zijn trainingen en coaching voor bedrijven. Vandaar dat hij besloot om een boek van zijn broer Mink, de hertaling de Navolging van Christus in jonge taal (2008), te gebruiken als basis voor een managementversie.
De broers zoeken nog wel naar een uitgever. Mink de Vries: ,,Ik denk dat nog lang niet alle uitgevers op de hoogste zijn van het initiatief. We verwachten wel veel belangstelling, want het onderwerp leeft in ondernemerskringen. Ondernemerskringen uit de regio Zwolle en Groningen hebben het eerste hoofdstuk al gelezen en zijn enthousiast.’’
Algemeen-secretaris Klaas van der Kamp van de Raad van Kerken in Nederland plaatste het initiatief op de site van de Raad van Kerken om er de aandacht op te vestigen.
Op een landelijke conferentie op 2 juni over de Moderne Devotie Anno 2012, met als thema ‘Navolging en Gemeenschap’, willen de beide broers al een deel van de nieuwe hertaling van de navolging presenteren.
Op die bijeenkomst worden Tweede Kamerleden (Esmé Wiegman en Arie Slob, ChristenUnie), kerkleiders (Jan Wessels, Evangelische Alliantie, Klaas van der Kamp, Raad van Kerken) vertegenwoordigers van migrantenkerken, omroepen en uit het onderwijs verwelkomt om na te denken wat er mogelijk is voor de samenleving met het gedachtegoed van de Moderne Devotie, waarvan Thomas ŕ Kempis mede de grondlegger was.
Mink de Vries voorziet de managersversie van zijn broer van commentaar, als kritische meelezer. Hij denkt dat als een uitgever geďnteresseerd is, het boek dit jaar nog op de markt kan komen. ,,Het zou mooi zijn als het boek in december kan verschijnen.’’

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties