Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportdonderdag, 10 mei 2012

Henk de Jong weet nog hoe ’t in 2009 was bij Cambuur - Roda JC
Gerard Bos
Een eredivisieploeg uit Limburg op bezoek in het Cambuurstadion, in de strijd om een plaats op het hoogste niveau. Vanavond is het zover als VVV-Venlo naar Leeuwarden afreist, in 2009 was het al zo toen Roda JC datzelfde deed. Henk de Jong was er destijds bij als analyticus voor Omrop Fryslân, ditmaal is hij er bij als assistent-coach van Cambuur. Hoewel in een andere hoedanigheid dan in 2009, is de constatering van De Jong vooraf dezelfde: ,,Net als toen merk je dat er iets leeft in de spelersgroep en bij de supporters. Het kan wel eens diezelfde heksenketel worden als in 2009 tegen Roda JC.”
De Jong spreekt de woorden uit met de overwinning in het tweeluik met MVV nog maar net achter de rug ,,Ik vind het machtig mooi, die play-offs. Er broeit weer iets in Leeuwarden, er zit schwung in de ploeg. Net als toen tegen Roda. Maar ook zoals vorig jaar tegen FC Zwolle. Destijds hadden we (De Jong was inmiddels assistent-trainer biJ Cambuur, red.) het idee dat er wat te halen viel. Dat gevoel is er opnieuw.”
Het verschil: tegen Roda was het drie jaar geleden de finale van de pla-y-offs. Tegen VVV-Venlo is het - net als tegen FC Zwolle afgelopen seizoen - de tweede ronde; de voorlaatste fase. Bij winst over twee duels wacht in de finale nog Helmond Sport of FC Eindhoven.
De Jong: ,,Dat is waar. Maar als we VVV-Venlo in deze ronde kunnen verslaan, gaan we promoveren. Let maar op.”
Steun van het publiek is vanavond cruciaal, meent de Drachtster. In 2009, toen Cambuur voor het eerst in jaren weer eens om promotie streed, was het stadion uitverkocht. De verwachtingen waren hoog, de temperaturen ook. Dit seizoen, met een jong en vernieuwd Cambuur, is het verwachtingspatroon lager en ook het weer plus het late aanvangstijdstip van negen uur ’s avonds helpt niet mee.
,,Maar Cambuur in de play-offs, dat leeft”, weet De Jong. ,,De twaalfde man kunnen we goed gebruiken. Je ziet aan teams de afgelopen jaren dat ze niet graag in Leeuwarden spelen, zeker niet in de play-offs. Komt door de sfeer.”
Tot gisteravond waren er ruim zesduizend tickets verkocht, vandaag is er nog verkoop bij het stadion. Uitverkocht zal het niet zijn. ,,Maar”, zegt De Jong. ,,reken maar dat ze bij VVV weten dat het ion het Cambuurstadion kan spoken. En dat moet vanavond ook weer zo zijn.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Beste Henk,
Als we nu eens een scheidsrechter krijgen met ballen en niet zo'n slappe zak als Nijhuis ( zei bij studiosport na het zien van z'n miskleunen "ik voel me kut") dan hebben we zeker een kans.
In ieder geval veel succes!!!

Ben van Zanten, Leeuwarden - maandag, 14 mei 2012


sport
Familieberichten
Advertenties