Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Sportdonderdag, 23 augustus 2012

Van Basten en Zomer hebben hoge dunk van Molde FK
Molde | Trainer Marco van Basten geeft sc Heerenveen 50 procent kans om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Dat zei de coach gisteren vooruitblikkend op het eerste duel met Molde FK.
Van Basten benadrukte dat de Noren fysiek sterk zijn, maar ook voetballend mee kunnen komen. ,,Ze hebben achterin wel een aantal fysiek sterke jongens, maar op het middenveld proberen ze vooral te voetballen. Het is niet alleen gericht op kracht en fysiek, dat maakt dit team sterk.’’, zei hij over de huidige nummer twee van de hoogste Noorse voetbalklasse. ,,Het wordt fifty-fifty. Veel zal afhangen van het eerste resultaat hier in Molde.’’
Captain Ramon Zomer, die naar eigen zeggen nooit eerder tegen een Noorse club speelde, sprak tijdens de persconferentie in Molde ook over het belang van een goed resultaat. ,,We moeten zorgen dat we een goede uitgangspositie hebben om het in eigen huis af te kunnen maken. Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk. Wij komen om te winnen.”
Zomer is onder de indruk van de entourage, zei hij op de clubsite. ,,Het is hier mooi, een prachtige omgeving met een schitterend stadion. Maar wij komen hier om te voetballen.
Naar verwachting speelt Heerenveen in dezelfde opstelling als tegen Feyenoord. In dat duel hadden de Frieze lange tijd uitzicht op winst, maar werd het 1-1.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties