Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportdonderdag, 23 augustus 2012

Siegersma: ‘Ik had graag in finale willen staan’
De parturen van Lisette Wagenaar, Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra en die van Iris van der Veen, Sjouk-je Visser en Manon Scheepstra konden gisteren hun favorietenrol niet waarmaken op de 36e Frouljus PC. De beide parturen waren dit seizoen goed voor respectievelijk zeven en zes vrijeformatiezeges, maar dat was geen garantie om in Weidum als winnaar van het veld te kunnen stappen. Dat was de verdienste van de formatie van Nynke Sijbrandij, die als enige van de andere parturen ook een vrijeformatiewedstrijd (Dongjum) op hun naam schreef, maar de stunt niet kon te vervolmaken.
Het partuur van Iris van de Veen, dat in de laatste twee partijen zegevierde, moest zich in de tweede omloop gewonnen geven met de alleszeggende cijfers van 1-5 en 6-6. Een bittere pil, vond voorinse Sjouk-je Visser. ,,Ze weten als geen ander wat pieken is. Ik had een spannende wedstrijd verwacht, maar dat was het zeker niet. Hun opslag liep goed en bij ons in het perk liep het niet. En op zes gelijk stonden we er vaak niet.” Vervolgens moesten ook de gezusters Zeinstra, die niet konden beschikken over de aan een gebroken middenvoetsbeentje geopereerde Wagenaar, er in de halve finale aan geloven.
,,We hebben dinsdag geïnformeerd bij de bond om te weten waar we aan toe waren en wat de mogelijkheden waren, om niet voor verrassingen komen te staan. Toen hebben we...
De rest van dit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad, op handzaam tabloidformaat en volledig in kleur te koop voor slechts 1,50 euro. Kijk voor abonnementen elders op deze site of surf naar www.deibled.nl voor de e-paper van de krant.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties