Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportdonderdag, 23 augustus 2012

Alles valt op plaats bij trio Hiemstra

Het was gisteren in Weidum weer zo’n typische PC-dag waarop reputaties sneuvelden, alles kon en de bal nog altijd rond was. Voor het partuur Marije Hiemstra, Imke van der Leest en Aukje van Kuiken viel alles op de juiste plaats.

Bert Kalteren
Weidum | Een finaleplaats was trio Marije Hiemstra in het zogenaamde gunstige derde blokje van vier parturen op voorhand nog wel toegedicht, maar op basis van de prestaties in de eerste twee omlopen leek daar toch geen eer weggelegd voor het drietal. Hoe anders pakte het uit, want de smaakmakers van de 36e editie van de Frouljus PC, Nynke Sijbrandij, Marije Osinga en Wiljo Sijbrandij, blokkeerden op weg naar de eeuwige roem. Na de eliminatie van de beide favorieten moest de moegestreden ‘reuzendoder’ het hoofd buigen.
Op het moment dat de prijzen werden verdeeld, was trio Hiemstra het fitst en legde de vinger op de gevoelige plek bij Sijbrandij c.s. Ondanks de sympathie van het grootste deel van het kaatsvolk in Weidum was de finale een halte te ver. Het eerste eerst was nog wel voor het partuur van Nynke Sijbrandij en tot spellen gelijk (2-2) leek er nog weinig aan de hand. Maar op die stand glipte de partij door vingers van de opslager uit Dearsum, die haar gevreesde opslag hoog achterin niet meer te voorschijn kon toveren.
,,Die hoge ballen ...
De rest van dit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad, op handzaam tabloidformaat en volledig in kleur te koop voor slechts 1,50 euro. Kijk voor abonnementen elders op deze site of surf naar www.deibled.nl voor de e-paper van de krant.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties