Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Cultuurdonderdag, 3 januari 2013

Geluidsrestaurant in het Zaailand
Leeuwarden | De Amerikaanse kunstenaar en muzikant David First (1953) opent zaterdag een geluidsrestaurant in Leeuwarden. Bij Dave’s Waves, gevestigd in winkelcentrum Zaailand, kunnen bezoekers geen eten bestellen, maar ‘geluidsgerechten’. Die kunnen worden afgeluisterd op de mobiele telefoon. Het geluidsrestaurant maakt deel uit van het multidisciplinaire project Social Sound van stichting VHDG, dat zaterdag begint in en om de Blokhuispoort in Leeuwarden.
First, die eerder tijdelijke geluidsrestaurants maakte in Lier, België (2003) en Berlijn (2006), komt zelf naar Leeuwarden om zijn restaurant op te bouwen. Hij heeft zijn concept aangepast aan de tijd en gebruikt de nieuwste technische middelen. De soundscapes die besteld kunnen worden moeten de bezoekers in verschillende breinstaten brengen.
Met Social Sound, dat onder meer bestaat uit exposities, workshops en lezingen, wil VHDG laten zien welke functie muziek vervult, hoe ze ons verbindt en ons helpt bij het omgaan met cultuurverschillen.
* Dave’s Waves is geopend tot en met 16 februari, op donderdag, vrijdag en zaterdag

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties