Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Economiedonderdag, 3 januari 2013

Helft schoonmaakbedrijven voldoet pas aan keurmerk
Leeuwarden | De helft van de leden van branchevereniging voor schoonmaakbedrijven OSB voldoet nu of op korte termijn aan de eisen voor het OSB-keurmerk. De overige 250 bedrijven krijgen tot 1 mei om aan het nieuwe keurmerk voor kwaliteit en betrouwbaarheid te voldoen.
Dat meldt de branchevereniging. Het keurmerk is per 1 januari ingevoerd om de uitwassen in de schoonmaak- en glazenwasserij te doen verdwijnen. De schoonmaakbedrijven hopen met het OSB-keurmerk eenzelfde kwaliteitsstandaard te bereiken als in de autobranche is gebeurd met het BOVAG-keurmerk.
OSB heeft twee jaar geïnvesteerd in het opstellen en uitwerken van de regels rond het keurmerk. Bij bedrijven met het keurmerk zijn opdrachtgevers ervan verzekerd dat zij brede vakkennis hebben, de administratie op orde hebben, belasting en premies betalen, eerlijk zaken doen en over de juiste verzekeringen beschikken. Onderdeel is ook de ondertekening van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd.
OSB heeft in de voorbereiding afscheid genomen van zestig leden. De helft hiervan vanwege het keurmerk, een ander deel vanwege economische malaise. Hans Simons, voorzitter OSB: ,,Het keurmerk is een geweldige stap voorwaarts in de transparantie en de professionalisering van de schoonmaak- en glazenwasserbranche. Iedere serieuze opdrachtgever wil toch alleen zaken doen met een keurmerkbedrijf.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties