Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportdonderdag, 3 januari 2013

Primeur voor Arjan Stroetinga op NK mass-start
Heerenveen | Op de kop af een week nadat Arjan Stroetinga afstand moest doen van zijn marathontitel op kunstijs kwam daar gistermiddag weer een nieuwe titel voor in de plaats. Nadat de automonteur uit Waskemeer in Utrecht was onttroond richtte hij zijn pijlen alweer op een nieuw doel en dat leverde hem een regelrechte primeur op. Tijdens het allereerste NK mass-start op zijn thuisbaan Thialf werd ‘kopman’ Stroetinga met succes gelanceerd door de BAM-ploeg.
,,Het was voor mij na het NK marathon de belangrijkste wedstrijd”, zei de kersverse kampioen. Met een groot vertoon van macht eiste de groenoranje trein, die vanwege de afwezigheid van Jorrit Bergsma bestond uit zeven rijders, de winst op in de zogenaamde puntenkoers op ijs. De ploeg van Jillert Anema nam meteen het initiatief, liet de drie tussensprints links liggen en focuste zich volledig op de eindsprint waarin 31 punten waren te vergaren.
Het hele verhaal lezen? Koop de papieren editie van vandaag of neem een abonnement op de e-paper van het Friesch Dagblad. Zie www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties