Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Regiodonderdag, 3 januari 2013

Jongeren gehuldigd voor redden leven van bejaarde
Wolvega | Vier jongeren uit Wolvega zijn gisteravond door burgemeester Gerard van Klaveren van Weststellingwerf gehuldigd voor hun heldhaftige optreden op nieuwjaarsmorgen. Zij redden een tachtigjarige vrouw uit een brandend appartement op de hoek van de Zilverlaan en Hoofdstraat West en waarschuwden de andere bewoners van het appartementencomplex.
Rebecca van der Veen (17) was na tweeën met haar vrienden Jeffrey Boek (19), René de Lange (18) en Martin de Graaf (33) op weg naar café Uncle Sam, toen ze zag dat het appartement van haar vroegere buurvrouw in brand stond. ,,Ik heb de jongens meteen het balkon op gestuurd om mevrouw uit haar woning te krijgen. Ik wist waar haar slaapkamer was, ze zou uit zichzelf niet wakker zijn geworden”, zei Rebecca van der Veen tegen Omrop Fryslân. ,,We hebben echt haar leven gered”, realiseerde een van de jongens zich. ,,Inderdaad een bijzonder begin van het nieuwe jaar.”
De andere bewoners van het appartementencomplex werden met hulp van de jongeren geëvacueerd. De brand was waarschijnlijk ontstaan door vuurwerk dat op het balkon beland was.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties