Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Economiezaterdag, 9 maart 2013

Kaasfabriek Hooidammer verdubbelt het oppervlak in Heerenveen
Heerenveen | De fabriek voor Hooidammer biologische kaas in Heerenveen wordt fors uitgebreid. Naast de huidige kaasmakerij moet een grote opslag komen. Daarmee verdubbelt het oppervlak op het Internationaal Bedrijventerrein Friesland naar negenduizend vierkante meter.
Dat zegt algemeen directeur Wiebe Willig in een gesprek met deze krant. Het bedrijf slaat de 4500 ton kaas die jaarlijks wordt geproduceerd nu nog grotendeels buitenshuis op, maar haalt die terug. Ook wordt er geïnvesteerd in de productielijnen. De bouw van de opslag moet deze maand beginnen en voor het eind van het jaar klaar zijn. Het betekent niet gelijk meer werkgelegenheid: het Heerenveense personeelsbestand blijft voorlopig op 52.
Hooidammer is onderdeel van kaasbedrijf Henri Willig. Het concern groeide de afgelopen jaren steeds met 15 procent. Het aantal werknemers steeg in twee jaar van 150 naar 300.
De groei zit vooral in voedingswinkels met kaascadeaus. Recent is de winkelketen Cheese & More by Henri Willig opgezet. Amsterdam telt al tien vestigingen. Binnen vier jaar moeten er landelijk honderd winkels zijn voor kaascadeaus. De focus is eerst op de Randstad. Over twee jaar lijkt ook Leeuwarden aan de beurt te komen. Nederlander en toerist moeten worden bediend.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties