Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiozaterdag, 9 maart 2013

Foekjes barbiehuis heeft kostgangers uit alle windstreken
Barbie viert vandaag haar 54e verjaardag. Diverse generaties meisjes groeiden ermee op. Foekje Hilverda (36) uit Leeuwarden heeft de pop nooit losgelaten. Bijna elke dag knutselt ze wel even aan haar barbiehuis. Het heeft voor haar een therapeutische werking.
Leeuwarden | Het huis is opgebouwd uit halve chipsdozen, allemaal behangen met een vrolijk printje. Op de bovenverdieping zitten twee barbies - een Koreaanse en een Joodse - op hun slaapkamer. ,,Ze chillen”, vertelt Foekje tijdens de ‘rondleiding’.
Op het nachtkastje ligt een zakje biologische chips. In de eetkamer zitten een punker en een hippie-achtig meisje. Voor hen op de eettafel staat nog wat ontbijtspul. Ook biologisch. ,,Ik stop mijn idealen wel in het barbiehuis. Bij de verkiezingen plak ik ook wel eens SP-postertjes voor de raampjes. Het lijkt me ook wel leuk om de barbies eens te laten demonstreren. Voor kinderrechten ofzo. Het barbiehuis is wat links, dat weten de kinderen die hier komen spelen natuurlijk niet. Dan hou ik me wel in.”
De Leeuwardense is chronisch ziek. Ze heeft last van haar hormonen waardoor ze vaak moe is. Wat ze precies heeft, is nog onduidelijk maar het lijkt erg op de chronische vermoeidheidsziekte ME. Het werken aan het barbiehuis is voor haar niet alleen een creatieve bezigheid, het werkt ook therapeutisch.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties