Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportzaterdag, 9 maart 2013

De Haan wil wel bemiddelen bij ‘veenbrand’ Heerenveen
Heerenveen | Foppe de Haan en technisch directeur Johan Hansma van sc Heerenveen gaan volgende week met elkaar om tafel. De twee zullen volgens De Haan onder meer praten over de onrust rondom de club. ,,Ik hoop dat we een oplossing vinden. Het lijkt nu wel een veenbrand.”
De problemen bij de club waar hij vijftien jaar als oefenmeester aan het roer stond, gaan De Haan aan het hart. Uitgerekend toen het conflict tussen oud-voorman Riemer van der Velde en huidig voorzitter Robert Veenstra hoog oplaaide, was hij op vakantie. ,,Lekker rustig”, grapt hij. ,,Ik volgde het vooral via de computer.”
Wat De Haan meekreeg, deed hem pijn. ,,Ze spreken nu van een stammenstrijd. Het kamp Van der Velde tegen het blok Veenstra. Maar daar zou het helemaal niet over moeten gaan. Er is maar een belang dat hoort te tellen en dat is het belang van de club Heerenveen.”
De 69-jarige Fries geeft toe dat hij een beetje tussen twee vuren zit. Vanwege hun jarenlange samenwerking wordt hij door de buitenwacht automatisch tot het kamp Van der Velde gerekend. Tegelijkertijd is hij als ...
Meer lezen? Koop de papieren editie van vandaag of neem een abonnement op de e-paper van het Friesch Dagblad. Zie www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties