Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Sportdinsdag, 23 juli 2013

Onfortuinlijke Westra wordt vandaag onderzocht
Tijnje | Lieuwe Westra wordt vandaag verder medisch onderzocht De wielrenner uit Tijnje meldde dat gisteren, een dag nadat hij in de laatste tientallen kilometers van de Tour de France de strijd moest staken door een infectie aan de luchtwegen.
Of de Fries alle criteriums zal rijden waarvoor hij is gestrikt, zal daarom ook de komende dagen duidelijk worden. Een van de wedstrijden die op de rol staat is de Profronde van Surhuisterveen. Voor Westra is dat een thuiswedstrijd. Namens zijn ploeg Vacansoleil-DCM staat hij overigens ook op de deelnemerslijst voor de Ronde van Denemarken die meteen op de profronde volgt.
Dat Westra moest afstappen in de Ronde van Frankrijk terwijl hij al in Parijs reed, was zuur voor de Fries. Hij kon naar eigen zeggen niet meer en dat bevestigde ook zijn ploeg. De renner wilde de Tour uitrijden, maar met nog 38 kilometer te gaan, bleek het onverantwoord. Westra, die al drie dagen met fysieke problemen kampte, zat aan de antibiotica en ging bijna van zijn stokje.
Het is de tweede keer in korte tijd dat hij pech heeft. Vlak voor de Tour de France liep hij onder meer een ribblessure op bij een val in de Dauphiné.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties