Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportvrijdag, 16 augustus 2013

Bijvangst wordt Helmholts hoofdprijs
Daan Rieken
IJlst | Een brug te ver nemen. Hoogmoedswaanzin. Mensen die alles al hebben riskeren hun toppositie vaak voor een nog mooier uitzicht. Met val tot gevolg. Wat dat betreft is het voor de beste fierljepper van het moment maar goed dat je zelf met een stok bruggen kunt bouwen. Het hielp Bart Helmholt aan een nog glansrijker cv. In IJlst pakte hij de zege, een schansrecord n het nationaal klassementsrecord.
De dag was voor hem nog grauw gestart. Voor hij begon aan zijn politietaken hadden krantenkoppen hem herinnerd aan een nachtmerrie die voor anderen een droom zou zijn. Ja, in It Heidenskip had hij woensdagavond wel gewonnen. Maar zonder een twintigmetersprong in de voorronde was die winst voor Helmholt betekenisloos. Want wie, zoals Helmholt, alles al heeft, stelt nieuwe doelen. Een daarvan was het behalen van zeven verschillende twintigmetersprongen in de voorrondes.
Helmholt had er tot gisteravond nog twee nodig Maar omdat Grijpskerk zaterdag al de laatste kans is en twintig meter in IJlst onhaalbaar leek, baalde de ljepper uit Burgum lang na van zijn gemiste mogelijkheid in It Heidenskip.
,,Toch moet...
De rest van dit verhaal leest u vandaag in de papieren editie van het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties