Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportvrijdag, 16 augustus 2013

Voetbal

Cambuur wacht uitverkocht stadion tegen FC Groningen
Leeuwarden | Voor het eerst sinds 2009 zal SC Cambuur morgenavond naar verwachting in een uitverkocht stadion spelen. De Leeuwarders krijgen in hun derde competitiewedstrijd in de eredivisie FC Groningen op bezoek en gisteren waren voor deze noordelijke derby al 9500 kaarten aan de man gebracht. Omdat ook vandaag en morgen op de wedstrijddag nog tickets kunnen worden gekocht, rekent de club op een vol huis met naar schatting tienduizend toeschouwers.
Het duel met FC Groningen, dat met vierhonderd supporters voor een vol uitvak zorgt, is voor Cambuur het tweede in eigen huis dit seizoen. Twee weken geleden zaten er tijdens de ouverture tegen NAC Breda (0-0) 9085 toeschouwers. In oktober 2009 zaten er 9750 toeschouwers tegen FC Omniworld (4-2) toen Cambuur onder leiding van trainer Stanley Menzo koploper was in de eerste divisie. De laatste keer dat de teller op tienduizend stond was in de play-offs tegen Roda JC (juni 2009).
Cambuur trainde gisterochtend voor het eerst in jaren overigens besloten. De ploeg oefende de eerste drie kwartier van de sessie onder meer op standaardsituaties. Ook leek duidelijk dat Michiel Hemmen en Oebele Schokker terug zullen keren in de basiself. De training van vandaag (half elf) is wel weer volledig openbaar voor publiek en pers.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties