Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiodinsdag, 10 september 2013

Hoe jonger je met brand leert omgaan, hoe beter
Buitenpost | Piep-piep-piep. Met een luid schallend brandalarm op de achtergrond probeert Aale (8) de achterdeur van zijn huis te vinden. Dat valt niet mee, want de kamer staat vol met rook, de jongen ziet geen hand voor ogen. Met horten en stoten lukt het hem het huis uit te komen. Dat leidt tot een vreugdekreet: ,,Yes!”
Er is natuurlijk niet echt brand. Aale loopt samen met klasgenoot Marije langs de tafels en stoelen van zijn klasgenoten. Hun ogen zijn afgedekt met een een plastic ‘blinddoek’. De twee moeten hiermee ervaren hoe het is om in een huis te lopen dat echt in brand staat.
Aale is onder de indruk. Vooraf was het nog ,,best, dat gaat wel lukken”, maar dat viel toch aardig tegen. ,,Ik botste zelfs tegen juf op”, zegt hij.
Gisteren kregen alle leerlingen van groep 4 van cbs De Lichtbron in Buitenpost les van een echte brandweerman. Wietze Brandsma van de Brandweer Noordoost-Fryslân vertelde wat ze kunnen doen als er thuis brand uitbreekt en hoe ze zich daartegen kunnen wapenen.
,,Als je de kinderen vraagt hoe een brandweerauto eruit ziet, dan weten ze dat vaak wel”, vertelt Brandsma. ,,Maar als je vraagt wat ze kunnen doen om een brand te voorkomen, gaan er al minder vingers de lucht in. Daarom willen we dit schooljaar bij alle zestig scholen in Noordoost-Fryslân langs om de leerlingen meer te vertellen over de brandweer en brandpreventie.”
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties