Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Regiodonderdag, 17 juli 2014

Leeuwarden zette zelf zaag in speelbomen
Leeuwarden - Het was geen vandaal of houtdief die een speelconstructie in de Bloemenbuurt in Leeuwarden heeft vernield. De gemeente Leeuwarden heeft zelf de boomstammen - een zogenaamde heksenkring - laten stukzagen. Binnen de gemeente was dat echter niet goed geregistreerd. Een en ander kwam gisteren aan het licht, vlak voordat de gemeente aangifte wilde doen van vernieling.
Twee weken geleden werden dertien boomstammen in een kring bij het voetbalveldje tussen de Azaleastraat en de Gerbrandyweg geplaatst, om het speelgebied aantrekkelijker te maken. Het wijkpanel had het initiatief genomen, de gemeente stelde 3500 euro beschikbaar. Voorwaarde was wel dat er draagvlak zou zijn in de buurt, zo vertelt gemeentewoordvoerder Johan de Jong. Dat was er, zo stelde het wijkpanel.
Vlak nadat dat de palen geplaatst waren, kreeg de gemeente echter een klacht van een bewoner. Kinderen die op de stammen stonden, konden in zijn woning kijken. En, zo stelde de buurtbewoner, hem was niks gevraagd. De ambtenaar die de melding kreeg, verplaatste de palen naar het tweede heuveltje op het grasveld - en kreeg prompt weer een klacht, nu van een andere buurtbewoner.
,,De ambtenaar concludeerde daarna dat er dus geen draagvlak was en gaf opdracht om de stammen op kniehoogte af te zagen, zodat er nog wel overheen gelopen kon worden", zegt De Jong.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Wij wonen sinds 1993 aan de Groningerstraatweg 211, met veel plezier. Toen wij het huis kochten, was 2 weken voor die tijd een lap grond van 15 bij 15 aan de achterkant van het huis aangekocht van de gemeente Leeuwarden. Twee buurhuizen + tuinen grenzen ook aan dit stuk grond. Beide huizen staan in de verkoop.
Deze grond paalde aan op het speeltuintje dat een aantal jaren later door de gemeente was aangelegd. Eerst was er een voetbalveldje, waar elke avond volop gevoetbald door bewoners en asielzoekers hier uit de buurt. En nu komt er een natuurvriendelijke speelruimte bij voor de kleinste kinderen in de Bloemenbuurt. En het gaat nu al sinds jaren echt heel prima. We hebben hier 1 keer een zwerver weggestuurd die een tentje opzette achter de schutting en we hebben 1 keer kinderen weggestuurd toen ze een vuurtje maakten. Dit vonden we niet zo'n goed idee. Wij hebben de gemeenteambtenaren gezegd dat we hun plannen goedvonden, want de kinderen uit de bloemenbuurt en onze kinderen, toen ze nog jong waren hebben er altijd veel en met plezier gespeeld.

Klaas Arie Beks en Annelies Dijkema, Leeuwarden - vrijdag, 18 juli 2014


regio
Familieberichten
Advertenties