Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Regiodonderdag, 17 juli 2014

20 procent van recreatiewoningen Burdaard verkocht
Burdaard - De bouw van recreatiepark Waterrijck in Burdaard is gisteren officieel begonnen met het slaan van de eerste paal door burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel. Het recreatiepark wordt op de braakliggende grond bij het terrein van de jachthaven en de camping aan de Dokkumer Ee gebouwd.
In totaal worden 54 recreatiewoningen inclusief drie groepswoningen gebouwd door Woon-Plan uit Leeuwarden. Er komen vijf verschillende typen recreatiewoningen die uitgebreid kunnen worden met een serre, carport of een boothuis. De meeste woningen zijn voorzien van een aanlegsteiger en hebben verbinding met open vaarwater.
Met de bouw ontstaat er ruimte voor de bouw van een aantal starterswoningen langs de Jislumerdyk. In de toekomst komen er vijftien tot achttien woningen bij het park die permanent bewoond kunnen worden. De verkoop van de recreatiewoningen is een maand geleden begonnen. Van de woningen is inmiddels 20 procent verkocht.
Belangstellenden konden de woningen kopen voor eigen gebruik of gemeubileerd voor verhuur. De verhuur komt in handen van Hogenboom vakantieparken. ,,Met deze recreatiewoningen komt toerisme op de kaart voor Ferwerderadiel", zei de burgemeester gisteren. De afgelopen jaren is er gewerkt aan de dorpsvernieuwing van Burdaard. Zo werden eerder een nieuwe school, dorpsplein, uitgebreide jachthaven met camping en een multifunctioneel centrum gerealiseerd.
Burdaard (1100 inwoners) heeft drie jaar geleden een multifunctioneel centrum gekregen. MFC het Spectrum in Burdaard bevat vergaderzalen, een theater- en bioscoopzaal, bibliotheek en diverse sportvoorzieningen zoals een zwembad en een tennisbaan. Eerder dit jaar werd Het Spectrum genomineerd voor de Steden in Beweging-Award. De prijs is bedoeld om recent voltooide projecten te belonen voor hun bijdrage aan de vitaliteit van een stad, wijk of dorp. Die prijs ging naar Rotterdam.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties