Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Regiodonderdag, 4 september 2014

Loodsen aan Groene Strand
Terschelling - Projectontwikkelaar Segesta uit Alkmaar wil langs het Groene Strand op Terschelling bedrijfshallen bouwen. Segesta is eigenaar van de zogenoemde B&Y-locatie aan de rand van het dorp, waar vroeger een aannemersbedrijf was gevestigd. Eerdere bouwplannen sneuvelden door bezwaren uit de bevolking. Een plan voor woningbouw werd door de Raad van State afgeschoten, omdat dit om milieuredenen niet is toegestaan in de directe nabijheid van horecabedrijf De Walvis.
Een recent plan van Segesta voor recreatieappartementen - dat als hoogbouw werd bestempeld en langs de duinrand te veel zou detoneren - werd op voorhand door de publieke opinie via een internetactie getorpedeerd. Het laatste idee voor de bouw van vijf woonhuizen, die goed zouden aansluiten bij de bestaande bebouwing, werd als onrendabel afgewezen.
Nu permanente of recreatiebewoning geen optie is, wil de eigenaar op korte zijn investering in de grond van ruim een miljoen euro terug zien te krijgen.
Voor de vijf loodsen hebben zich reeds kopers aangediend. Wat voor soort bedrijven zich er gaan vestigen, kon wethouder Jeltje Hoekstra dinsdagavond tijdens de raadscommissie niet zeggen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 4 september

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties