Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Sportmaandag, 8 december 2014

Nordfeldt, Larsson, Thern? Een mooi Zweeds treintje
Of-ie Simon Thern een beetje kende? Sam Larsson toonde een flauwe glimlach. Moest-ie een diplomatiek antwoord geven (en dus iets vaags) of zou hij eerlijk zijn? Even dacht-ie na en vervolgens koos hij voor de meest sympathieke variant. Wis en waarachtig kende hij Simon Thern. Prima middenvelder, met drang naar voren. En ja, het was waar dat hij misschien naar Heerenveen zou komen. Dat had Simon zelf gezegd toen hij deze week door hem werd gebeld.
Door Edward Jorna
Twintig is de Zweed en duidelijk is dat Heerenveens manager voetbalzaken Hans Vonk snel zaken wil doen. De zoon van 75-voudig Zweeds international Jones Thern heeft nog tot 31 december een contract bij zijn huidige werkgever Malm FF en zou daarna genegen zijn om naar Heerenveen te komen. Morgen speelt Malm in Griekenland tegen Olympiakos Piraeus de laatste groepswedstrijd in de Champions League en daarna zal Simon Thern (twee interlands) de knoop doorhakken. Malm is al uitgeschakeld voor de achtste finales van de Champions League, maar bij een zege kan de club nog wel de Europa League bereiken.
Dat (eventuele) podium zal Thern niet weerhouden om zijn grenzen volgend jaar te verleggen. Transfervrij is hij en daarom zal Vonk slagvaardig moeten handelen. Dat Larsson een goed woordje deed voor de club kan altijd helpen.
Meer lezen over het gelijkspel tussen Groningen en Heerenveen of over de nederlaag van Cambuur? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties