Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportmaandag, 10 augustus 2015

Oane Galama zet op FK kroon op fierljepjaar; maar gaat hij door?
Winsum | Oane Galama zette afgelopen zaterdag tijdens het FK in Winsum de kroon op zijn beste fierljepjaar ooit. De eerste Friese titel maakte een hoop los bij de Wiuwerter. Tussen neus en lippen door ging het ineens ook over een mogelijk afscheid.
Door Ernst Slagter
Het kwam pardoes uit de lucht vallen. Niet die Friese titel uiteraard, want daarvoor zat het leiderstricot in het Frysk Ljeppers Boun al te strak en lang om Galama's schouders. Nee, terwijl hij de krans en de kleinoden nog eens bekeek, mijmerde de ene helft van de Galama-tweeling over de prijzen die hij en Ysbrand inmiddels gezamenlijk hebben veroverd. ,,Het FK, NK en de Sulveren Pols voor mij en de Nationale Fierljep Manifestatie voor Ysbrand. En ik sta ook nog bovenaan in het klassement. Dat is toch een mooie verzameling."
De vraag of de dertigjarige ljepper dus op het hoogtepunt ging stoppen, was er n met een kwinkslag. ,,Misschien is dit inderdaad wel mijn laatste jaar", zei Galama toen plotsklaps. ,,Al houdt me dat op dit moment niet echt bezig, moet ik zeggen."
Het was er inderdaad de tijd en de plaats niet voor om er al te uitvoerig op in te gaan. Er is ook nog niet eens een knoop om door te moeten hakken. ,,Het is mijn intentie om door te gaan, maar het is afwachten. Het kan zijn dat ik voor mijn werk ergens naartoe ga waar niet eens een fierljepschans in de verste verte te bekennen is. Op dit moment is dat niet aan de orde, maar ik weet niet hoe het straks is. Of dat klinkt als een open einde? Misschien. Die zijn het spannendst, toch?
Enfin, wordt wellicht vervolgd op een later moment. Zaterdag telde eigenlijk alleen de trots. In de innige omhelzing tussen Oane en Ysbrand Galama - net nadat met Bart Helmholt ook de laatste uitdager het hoofd had moeten buigen - zat een hoop emotie.
DE REST VAN DIT VERHAAL EN NOG ANDERE VERHALEN OVER TOPKLASSERS EN JUNIOREN VIND JE VANDAAG IN HET FRIESCH DAGBLAD. OF KIJK ONLINE OP WWW.DEIBLED.NL

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties