Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiovrijdag, 23 oktober 2015

Vluchtelingen in noodopvang vragen wol om mee te breien
Leeuwarden - De website wewillenwatdoen.nl is opgezet om al die initiatieven te bundelen en in goede banen te leiden. Ieder die wat wil doen voor de vluchtelingen in de noodopvang kan zich hier aanmelden. Een kantoor in de entreehal van de NHL Hogeschool doet dienst als hoofdkwartier voor de organisaties achter deze website. Even binnenlopen en een formulier invullen kan ook.
Zestien Leeuwarder instellingen zijn betrokken bij wewillenwatdoen.nl: van de drie hogescholen in Leeuwarden en de gemeente tot en met Culturele Hoofdstad 2018 en welzijnsorganisatie Wellzo. Studenten van de hogescholen en andere vrijwilligers houden de site bij toerbeurt bij. In ongeveer twee weken tijd meldden zo'n 560 mensen zich aan om te helpen of kwamen met een idee voor een activiteit voor de ontheemden. Wellzo coördineert dat alles.
Het aanbod is divers, vertelt Sieta Adema van de welzijnsorganisatie. Zo kwam een particulier met het idee voor een meet and eat, waarbij vluchtelingen door particulieren worden uitgenodigd bij hen te komen eten. In september werd zo'n meet and eat georganiseerd in Apeldoorn. Ongeveer 350 vluchtelingen uit de noodopvang in die plaats schoven toen aan bij gastgezinnen.
Zie wewillenwatdoen.nl voor een overzicht van wat er nodig is en op welke locaties spullen kunnen worden ingeleverd.
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van 23 oktober

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties