Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportvrijdag, 23 oktober 2015

Lodeweges: Exit bij Heerenveen betekent niet einde loopbaan
Voorthuizen - Normaliter had hij vandaag de pers over de vloer gehad in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen. Maar in plaats van een persmoment voor de wedstrijd tegen Willem II, kan de deze week bij de Friese club vertrokken Dwight Lodeweges wellicht vandaag alvast wat boodschappen gaan doen voor zijn verjaardag. Over drie dagen wordt de man uit het Gelderse Voorthuizen namelijk 58 jaar. Een respectabele leeftijd, maar de exit bij sc Heerenveen betekent naar eigen zeggen nog niet het einde van zijn trainersloopbaan.
Door Gerard Bos
Een oase van rust. Dat is Voorthuizen vergeleken bij het bestuurlijke kippenhok waarin vele haantjes zich roeren in Heerenveen. Die crisis, waarvan niemand op dit moment lijkt te weten hoe die afloopt, heeft Lodeweges achter zich gelaten. De sportieve crisis ook. De coach had niet meer het idee dat hij het tij kon keren en besloot na het duel met Feyenoord (2-5) om te vertrekken bij de club waarmee hij dit seizoen alleen van rode lantaarndrager De Graafschap wist te winnen.
,,Ik kwam deze week in het dorp iemand tegen en die zei: 'Dit past bij jou, het is graag of niet", vertelde Lodeweges gisteren op de eerste rustige dag van de week, na alle hectiek die volgde op het uitlekken van zijn vertrek dinsdagavond. De gelouterde coach weet dat hij de reputatie heeft dat hij zomaar een deur achter zich dicht trekt. Toch siert het hem dat hij niet in Heerenveen is blijven zitten om zich na bijvoorbeeld nog eens drie nederlagen simpelweg te laten ontslaan. En zodoende een zak geld mee te pakken.
Voor geld hoeft Lodeweges dan ook geen trainer meer te zijn na goedbedeelde avonturen in bijvoorbeeld de Verenigde Arabische Emiraten of Japan. Vanuit ambitie of carrièreplanning hoeft hij dat evenmin; hij maakte al veel mee in verschillende landen en op alle niveau's. En dus telt nog slechts het plezier, het werken met getalenteerde en gretige spelers, met goede en verstandige clubmensen.
Genoeg heeft hij er na zijn Friese exit nog niet van. ,,Mijn loopbaan is niet voorbij. Er komt wel weer een nieuw avontuur, hoop ik. Iets in het buitenland lijkt me mooi." En anders lekker op reis, zoals hij al eens liet doorschemeren? Met een lach: ,,Dat kan ook zomaar ja, een fijne reis maken met mijn vrouw. Maar wat ik zéker wil, is lekker genieten met mijn kleinkinderen. En wat er qua voetbal komt, zien we wel." De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties