Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiovrijdag, 23 oktober 2015

NO-Fryslân kiest voor behoud alle scholen
Dokkum - De zeven schoolbesturen voor voortgezet onderwijs in Noordoost-Fryslân hebben afgesproken dat ze alle onderwijsvormen blijven aanbieden. Om het platteland leefbaar te houden willen de besturen dat alle locaties blijven bestaan, ondanks de voorspelde bevolkingskrimp.
,,Dat is onze inzet, dat willen we echt proberen", zegt directeur-bestuurder Marcel Klaverkamp van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Noordoost-Fryslân en directeur-bestuurder van het Dockinga College. Om alle schoollocaties in Noordoost-Fryslân overeind te houden zullen de bovenbouw van vwo-scholen en beroepsgerichte vmbo-scholen zich meer specialiseren. De scholen zorgen voor het leerlingenvervoer. ,,Niemand hoeft op de fiets. Als een vmbo-leerling uit Dokkum motorvoertuigentechniek wil leren, dan wordt hij voor dat vak naar Surhuisterveen gebracht", legt Klaverkamp uit. Nu is het nog zo dat alle scholen zelf elke vorm van onderwijs trachten aan te bieden. ,,Dat is niet houdbaar."
De verwachting is dat in de regio het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs tussen nu en 2030 met ruim 20 procent daalt. Klaverkamp schat in dat vanaf 1 augustus 2017 het plan in werking moet zijn. ,,Maar we sorteren er nu al op voor."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 23 oktober

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties