Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Geloof & Kerkvrijdag, 26 februari 2016

Christelijke bekeerling onveilig in Duitse opvangcentra
Leeuwarden - Christelijke bekeerlingen leven in angst in Duitse asielzoekerscentra en vrezen voor hun leven. Dat zegt Europarlementariër Bas Belder (SGP) in een opiniebijdrage in het Friesch Dagblad.
Belder, lid van de commissie Buitenlandse Zaken van het Europees Parlement, noemt diverse voorbeelden van christenen die te lijden hebben onder intimidatie en geweld van hun islamitische medebewoners. Zo werd een asielzoeker uit Falkensee ernstig verwond door medevluchtelingen toen ze ontdekten dat hij een Bijbel bezat.
Belder heeft nog veel meer voorbeelden, vertelt hij. Ex-moslims die zich hebben bekeerd tot het christendom hebben het zwaar in opvangcentra, is de teneur. Hij sprak diverse mensen die bij vluchtelingen betrokken zijn, onder wie de Berlijnse predikant Gottfried Martens die in Duitsland eerder al aan de bel trok. Daarnaast heeft hij allerlei documenten ingezien over de problematiek. ,,De moeilijke situatie van deze christelijke asielzoekers wordt in Duitsland ontzettend onder het tapijt geveegd, onder het motto dat het om incidenten gaat", zegt Belder. ,,Alles wat ik erover gehoord en gelezen heb, valt echter niet te reduceren tot incidenten maar is symptomatisch voor de atmosfeer, zoals dr. Martens ook concludeert."
In kaart brengen
Juist deze week is de Duitse tak van Stichting Open Doors een actie begonnen om beter in kaart te krijgen hoeveel christelijke vluchtelingen in Duitsland met bedreiging te maken hebben. Open Doors roept mensen op die betrokken zijn bij de hulp aan vluchtelingen en die uit de eerste hand informatie over dergelijke voorvallen hebben, zich te melden bij de stichting.
Open Doors Duitsland is vanwege het toenemende aantal berichten over vervolging en geweld tegen christelijke vluchtelingen in opvangcentra al een aantal weken bezig beter overzicht over de situatie van christelijke vluchtelingen in opvangcentra te krijgen. 'Vaak worden dergelijke incidenten toegedekt of gebagatelliseerd en komen ze niet in de openbaarheid. Daarom is het onze gemeenschappelijke opdracht onze broeders en zusters te helpen en politici ertoe te bewegen om doeltreffende bescherming te garanderen’, aldus de oproep.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties