Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportmaandag, 4 april 2016

Van den Boomen tovert Heerenveen naar de zege
Elke week een stukje sneller, steeds iets agressiever. Branco van den Boomen ontwikkelt zich langzaam maar zeker tot de middenvelder die Foppe de Haan graag ziet. Gisteren volgde de beloning. Met een basisplaats en winnende vrije trap.
,Its for me now." Vier woorden, meer heeft Branco van den Boomen er niet nodig om de vrije trap voor zich op te eisen. Met nog een handjevol seconden blessuretijd op de klok staat het 1-1 bij Roda JC - Heerenveen. Deze vrije trap, na een overtreding van Arjan Swinkels, is de laatste kans op een Friese overwinning. Arber Zeneli maakt aanstalten om te schieten, maar Van den Boomen stuurt hem weg. ,,Its for me", lacht hij na afloop. ,,En uhh... Het was voor mij h."
De linkerkant van het veld. Zes meter van de achterlijn. Drie meter buiten het strafschopgebied. De plaats van waaraf Van den Boomen mag aanleggen, lijkt niet geschikt voor een schot op goal als je geen Pierre van Hooijdonk heet. Toch waagt de twintigjarige Brabander het erop. Met succes. Met een prachtige plof in de verre kruising bezorgt hij zijn ploeg de drie punten, nadat Arber Zeneli (1-0) en Rodas Tom van Hyfte de score eerder in evenwicht hadden gebracht.
,,Hier", glunderend wijst Heerenveen-middenvelder Van den Boomen naar de binnenkant van zijn rechterwreef. ,,Op het moment dat... De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties