Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Regiovrijdag, 3 juni 2016

Start Slachte logistiek lastig
Raerd - De start van de Slachtemarathon is morgen logistiek gezien een bijzondere klus. De organisatie zet honderd bussen in om de deelnemers op tijd in de startplaats Oosterbierum te krijgen. Om de tien minuten starten er vijfhonderd wandelaars, die vanuit Leeuwarden, Raerd en Pietersbierum worden aangevoerd.
Van de 13.500 wandelaars stappen er 8100 in Raerd op de bus. In zowel Leeuwarden als Pietersbierum gaan 2700 deelnemers per bus naar de start. Om de bussen op tijd te laten rijden worden belangrijke kruispunten, zoals bij Dearsum, autovrij gehouden. Volgens voorzitter Anne Jochum de Vries van de Stichting Slachtemarathon moeten alle deelnemers wel op de aangegeven plaats in de bus stappen. ,,Wy warskgje de minsken om harren te hlden oan it opstapplak, dat op harren kaart stiet. Gean net nei in oar plak, want je komme dr net yn de bus", zegt De Vries.
De gemiddelde leeftijd van de wandelaars ligt boven de vijftig. De oudste deelnemer is bijna negentig, de jongste twaalf. ,,Yn de groep fan 50-plus sit in echte kuierkultuer. Mar it soe moai wze as der wat mear jeugd meidocht. We moatte der oer neitinke hoe we de jongeren berikke", aldus de voorzitter.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 3 juni

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties